Θεσσαλονίκη: Πολίτης και αστυνομικοί απέτρεψαν την αρπαγή ανήλικου

Θεσσαλονίκη: Πολίτης και αστυνομικοί απέτρεψαν την αρπαγή ανήλικου

H οξυδέρκεια ενός πολίτη, η ετοιμότητα στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και η άμεση επέμβαση δικυκλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέτρεψαν χθες την αρπαγή ενός ανήλικου κοριτσιού στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Πέτρος Παπαφίλης, όλα συνέβησαν περίπου στις 10:40 το πρωί.

Κλιμάκιο Δημοτικών Αστυνομικών που διενεργούσε ελέγχους στην πλατεία Αριστοτέλους ενημερώθηκε από πολίτη για προσπάθεια αρπαγής ανηλίκου αλλοδαπού κοριτσιού επαίτη από ενήλικο.

Το 10χρονο κοριτσάκι με καταγωγή από τη Βουλγαρία πουλούσε χαρτομάντηλα και 63χρονος άνδρας το πλησίασε με το πρόσχημα να αγοράσει από το εμπόρευμά της.

Στη συνέχεια, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, προσπάθησε να το επιβιβάσει σε όχημα.Το περιστατικό είδε πολίτης, ο οποίος και αντέδρασε και με τη βοήθεια Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας κατάφερε να αποτρέψει την αρπαγή του παιδιού.

Άμεσα οι δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν τον ενήλικο τον οποίο και ακολούθησαν ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Άμεση Δράση και την Υπηρεσία τους.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαφίλη, άμεσα τετραμελές κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, με μηχανές έσπευσε να τους συνδράμει. Στις 10:55 επι της οδού Τσιμισκή ο ενήλικος με την μικρή είχαν ήδη εντοπιστεί και ακινητοποιηθεί από ομάδα δικυκλιστών της Άμεσης Δράσης οι οποίοι λάμβαναν συνεχώς ενημέρωση από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Εν συνέχεια έγινε η προσαγωγή κ ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία. Όπως έγινε γνωστό, ο 63χρονος συνταξιούχος είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να προσεγγίσει το κορίτσι, κάνοντάς του δώρα.

«Η εικόνα του γονατισμένου δικυκλιστή της Ομάδας Ζ που προσπαθούσε να ηρεμήσει την μικρή με την κοπέλα της Δημοτικής Αστυνομίας να της προσφέρει ένα χυμό κ νερό μου έμεινε.

Σας ευχαριστούμε Λία και Πορφυρή. Και από ολους μας και πάλι ένα μεγάλο μπράβο στον άνθρωπο που εντόπισε την απόπειρα και μας ενημέρωσε», αναφέρει ο Πέτρος Παπαφίλης.

Πηγή: thestival.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter