Θεσσαλονίκη: «Ψάρεψαν» 50 ηλεκτρικά πατίνια από τα νερά του Θερμαϊκού (Photos)

Θεσσαλονίκη: «Ψάρεψαν» 50 ηλεκτρικά πατίνια από τα νερά του Θερμαϊκού (Photos)

Πενήντα ηλεκτρικά πατίνια “ψάρεψε” το πρωί από τα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, στο κομμάτι της παλιάς παραλίας και συγκεκριμένα από το λιμάνι έως το Λευκό Πύργο, το συνεργείο του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης.

‘Οπως αποδείχθηκε, μετά την επιχείρηση ανάσυρσης των ηλεκτρικών πατινιών, που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες, ο αριθμός των οχημάτων που έριξαν ασυνείδητοι στο βυθό είναι πολύ μεγαλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για περίπου 40 – 45. Είναι χαρακτηριστικό πως ανά δέκα – δεκαπέντε μέτρα το συνεργείο του δήμου εντόπιζε και ένα πεταμένο πατίνι.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, που επέβλεψε την όλη επιχείρηση, εκτιμά πως τουλάχιστον άλλα 30 – 50 πατίνια είναι πεταμένα στα νερά του Θερμαϊκού, στο κομμάτι από τον Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής.

Ωστόσο, επειδή στη συγκεκριμένη διαδρομή τα νερά είναι βαθιά, μία από τις δύο εταιρίες ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών στη Θεσσαλονίκη πρότεινε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο να προσλάβει δύτες, ώστε μέσα στις επόμενες ημέρες να στηθεί δεύτερη επιχείρηση ανέλκυσης.

“Τα πεταμένα πατίνια που βγάλαμε σήμερα από το νερό ήταν πενήντα και ξεπέρασαν τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μόνο σ’ ένα κομμάτι, αυτό του παλιού παραλιακού μετώπου. Πιστεύω ότι ο αριθμός θα διπλασιαστεί, καθώς δεν έχουμε ελέγξει καθόλου το τμήμα της Νέας Παραλίας” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Δημητριάδης.





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter