Θεσσαλονίκη: Σε καλύτερη κατάσταση η λύκαινα που είχε βρεθεί καρφωμένη σε καγκελόπορτα

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η πορεία υγείας της λύκαινας που είχε βρεθεί καρφωμένη, στις 19 Φεβρουαρίου, σε καγκελόπορτα σπιτιού, στο χωριό Καστανάς, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Κλιμάκιο του Αρκτούρου είχε μεταβεί στην περιοχή και αφού νάρκωσε το ζώο, το απεγκλώβισε και το μετέφερε στο κτηνιατρείο της οργάνωσης, στον Αετό Φλώρινας, όπου και αναρρώνει.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Αρκτούρου Αλέξανδρο Καραμανλίδη, η λύκαινα, που ονομάστηκε «Ελισάβετ», είναι περίπου 7 χρονών και είναι πολύ καλύτερα στην υγεία της. Βρίσκεται σε περιορισμένο χώρο προς το παρόν, όμως έχει ανακτήσει την όρεξή της για φαγητό και βαδίζει κανονικά, δείχνοντας ότι ο τραυματισμός της δεν προκάλεσε κάποιο επιπλέον πρόβλημα. Σε λίγες εβδομάδες, όταν ολοκληρωθεί η φαρμακευτική της αγωγή, θα επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον.

«Θα την απελευθερώσουμε, αφού πρώτα της τοποθετήσουμε ειδικό κολάρο παρακολούθησης για να γνωρίζουμε, μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα, τις κινήσεις της», διευκρίνισε ο κ. Καραμανλίδης.

Διαβάστε επίσης: Λύκαινα καρφώθηκε σε καγκελόπορτα στη Θεσσαλονίκη (Video)

Η Ελισάβετ αναρρώνει στον Κτηνιατρείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Η λύκαινα, που διασώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου όταν βρέθηκε καρφωμένη...

Gepostet von ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - ARCTUROS am Dienstag, 10. März 2020
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.