Θεσσαλονίκη: Σε ψυχιατρείο ο 50χρονος μητροκτόνος

Θεσσαλονίκη: Σε ψυχιατρείο ο 50χρονος μητροκτόνος

Το θεραπευτικό μέτρο της νοσηλείας σε ειδικό τμήμα Δημόσιου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για 50χρονο που, πριν από δύο χρόνια, στραγγάλισε την 71 ετών μητέρα του, επειδή δεν έπαιρνε τα χάπια του.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι τέλεσε την ανθρωποκτονία, αλλά τον απάλλαξε από την ποινή λόγω «ψυχικής διαταραχής» και διέταξε τη νοσηλεία του για χρονική διάρκεια πέντε ετών. Μετά το πέρας της πενταετίας, όπως αποφασίστηκε, θα επανεξεταστεί η κατάσταση της υγείας του και θα επανελεγχθούν οι προϋποθέσεις επιβολής του συγκεκριμένου μέτρου.

Η δικαστική κρίση περί της ανικανότητας για καταλογισμό στηρίχθηκε σε ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες που προσκομίστηκαν και βεβαιώνουν την χρόνια σοβαρή ψυχική διαταραχή από την οποία πάσχει ο 50χρονος.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι ο δράστης τέλεσε την πράξη του μόλις τρία 24ωρα αφού εξήλθε από ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ακούσια, ενώ απόρησε «πως πήρε εξιτήριο» με βάση το ιατρικό του ιστορικό και τις ιατρικές γνωματεύσεις που τον εμφάνιζαν ως επιθετικό και διαταραγμένο πνευματικό άτομο.

Η ανθρωποκτονία διαπράχθηκε στις 31 Ιουλίου 2018 στο σπίτι όπου ζούσε η μητέρα του στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκε καβγάς, όταν η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία τον φρόντιζε, του ζήτησε να ακολουθήσει την φαρμακευτική του αγωγή λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter