Επί τάπητος όλα τα θέματα

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η συνάντηση των Αρχηγών Αστυνομίας Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και Σκοπίων

Η 1η Τετραμερής συνάντηση Αρχηγών των Αστυνομιών της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της π.Γ.Δ.Μ.πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Αρχηγό της Αστυνομίας της Βουλγαρίας Mladen MARINOV, τον Επικεφαλής του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Lazo VELKOVSKI και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας της Αλβανίας Rebani JAUPΙ, με σκοπό την ενδυνάμωση της αστυνομικής συνεργασίας.

Οι συνομιλίες στο πλαίσιο της συνάντησης θα επικεντρωθούν στα εξής θέματα στην αποτίμηση της κατάστασης, αναφορικά με το οργανωμένο έγκλημα, την παράνομη μετανάστευση και την τρομοκρατία, τις προκλήσεις, σχετικά με τη διασυνοριακή διάσταση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως αναφορικά με τη διακίνηση ναρκωτικών, την τρομοκρατία και τα δίκτυα διακίνησης παράνομης μετανάστευσης, καθώς και προτάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας.

Η συνάντηση πραγματοποιείται, κατόπιν σχετικής απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και της π.Γ.Δ.Μ., στο πλαίσιο της 2ης Τετραμερούς Υπουργικής Συνάντησης, που είχε πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου, επίσης στη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.