Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες κατά την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες κατά την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών

Καζάνι που βράζει είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά την πρωτοφανής αστυνομική βία εντός των χώρων του χθες Δευτέρα, ως απάντηση του κρατικού μηχανισμού στην φοιτητική κατάληψη του κτιρίου της Διοίκησης ενάντια στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για τα ΑΕΙ και την αστυνομοκρατία που εισάγει.

Από τις συλλήψεις της Δευτέρας, οδηγούνται στο εισαγγελέα σήμερα Τρίτη, τα 31 άτομα.

Οι συλληφθέντες στην πλειονότητά τους είναι φοιτητές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.

Όλες οι παραπάνω πράξεις διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και μετά την απαγγελία των κατηγοριών αναμένεται να παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, σε καθένα βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Νέα συγκέντρωση και νέα κατάληψη

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες, φοιτητές έχουν προγραμματίσει για τις 11 το πρωί συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, απ’ όπου θα κινηθούν με πορεία προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, υπό κατάληψη παραμένει το  κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου. Περίπου 50 άτομα βρίσκονται μέσα στο κτίριο, τα οποία παρέμειναν εκεί όλο το βράδυ, ενώ κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση στις 11πμ, στον αύλειο χώρο, έχουν απευθύνει φοιτητικές παρατάξεις, εργατικά σωματεία και η αναρχική ομοσπονδία Θεσσαλονίκης. «Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην κατειλημμένη πρυτανεία ως προσυγκέντρωση και θα μεταβεί με πορεία στα δικαστήρια», αναφέρεται σε κείμενο που υπογράφει η «Συνέλευση κατειλημμένης πρυτανείας».

«Οι φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ και καλούν σε στήριξη όσους και όσες θεωρούν καθήκον τους την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι απαντήσεις μας ενάντια στα αντικοινωνικά και αντι-εργατικά μέτρα της κυβέρνησης που εντείνουν τον κρατικό και καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό πρέπει να δοθούν συλλογικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της κατειλημμένης πρυτανείας ΑΠΘ», τονίζεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter