Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Λετονού μεγαλοαπατεώνα, με ένταλμα ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Λετονού μεγαλοαπατεώνα, με ένταλμα ΗΠΑ

Διεθνώς διωκόμενο πρόσωπο συνέλαβαν χθες το απόγευμα στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης αστυνομικοί της διεύθυνσης Ασφάλειας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Αίτημα σύλληψης είχε υποβάλλει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί «Εντολή Προσωρινής Συλλήψεως και Κατάσχεσης Αντικειμένων» για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, χρήσης ταξιδιωτικού εγγράφου άλλου προσώπου, χρήσης πλαστού εγγράφου με σκοπό προσπορισμό οφέλους, πράξεις που τελέστηκαν στις ΗΠΑ κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016.

Πρόκειται για 27χρονο, από τη Λετονία, που κατηγορείται ως ηγετικό στέλεχος διεθνούς σπείρας, η οποία καταχωρούσε ψευδείς αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και σκαφών στο διαδίκτυο, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά από υποψήφιους αγοραστές. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι με τον παραπάνω τρόπο η εγκληματική ομάδα απέσπασε το χρηματικό ποσό των 4.000.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η σπείρα έπειθε τα υποψήφια θύματα- αγοραστές να καταθέτουν χρήματα σε λογαριασμούς που ανοίχθηκαν από τα μέλη της οργάνωσης, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, και τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονταν με εμβάσματα σε τρίτες χώρες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter