Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη για τον επερχόμενο χιονιά χωρίς τον Γιάννη Μπουτάρη

Η σύσκεψη έγινε το απόγευμα στο Δημαρχείο προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα με αφορμή τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για ελαφρά χιονόπτωση ακόμη και μέσα στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης δεν πήρε μέρος στη σύσκεψη λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για την πολιτική προστασία έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου και προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας, Θωμάς Ψαρράς, ενώ την παράταξη των "Εντάξει" εκπροσώπησε ο Δημήτρης Κούβελας.

Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του στρατού, της τροχαίας, της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων.

"Αυτή τη στιγμή έξι μεγάλες αλατιέρες και δύο μικρές βρίσκονται στην περιοχή Ντεπώ, προκειμένου με την πρώτη νιφάδα χιονιού να βγουν στους δρόμους. Επίσης, δέκα υδροφόρες είναι στο λιμάνι για να γεμίσουν αμέσως θαλασσινό νερό", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου και προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας, Θωμάς Ψαρράς.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του δήμου, που παρουσιάστηκε στους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, είναι προκαθορισμένα τα δρομολόγια που θα εκτελούν οι αλατιέρες και οι υδροφόρες προκειμένου να μην παρουσιαστούν προβλήματα στους δρόμους, όμοια με εκείνα που σημειώθηκαν στην πρόσφατη έντονη χιονόπτωση.

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται ακόμη οχτώ μικρά φορτηγά, ενώ ήδη στις αποθήκες του δήμου υπάρχουν περισσότεροι από 400.000 τόνοι αλάτι, σύμφωνα με τον κ.Ψαρρά.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλέψεων των μετεωρολόγων, επί ποδός θα βρίσκονται συνολικά 150 εργαζόμενοι, όπως επίσης άλλοι 50 οδηγοί και χειριστές για να καλύψουν τις ανάγκες που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πέσει σε περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως οι 40 Εκκλησιές, η 'Ανω Τούμπα και η Τριανδρία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.