Θεσσαλονίκη: Τι λέει το νοσοκομείο για το θάνατο του 2χρονου αγοριού από μηνιγγίτιδα

Θεσσαλονίκη: Τι λέει το νοσοκομείο για το θάνατο του 2χρονου αγοριού από μηνιγγίτιδα

Από μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο και σηπτικό σοκ από μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β, έχασε τη ζωή του -σύμφωνα με τη διάγνωση- ένα δίχρονο παιδάκι, που είχε διακομιστεί στις 4 Μαΐου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκρατείου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου ο δίχρονος διακομίσθηκε από το νοσοκομείο Γρεβενών στο νοσοκομείο Γεννηματάς και από εκεί στις 5.30 της 4ης Μαΐου στο Ιπποκράτειο με τη διάγνωση: μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος – σηπτικό σοκ (μηνιγγιτιδόκοκκος τύπου Β).

Όπως αναφέρει η διοικήτρια του Ιπποκρατείου Βασιλική Παπαχριστοδούλου, “Εισήχθη στη Μονάδα σε βαριά κλινική κατάσταση και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής (υπό καταστολή). Κατά τη διάρκεια νοσηλείας του δεν υπήρξε καμία θετική ανταπόκριση στην θεραπευτική αντιμετώπιση και αγωγή. Σύντομα ανέπτυξε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και τέθηκε σε υποκατάσταση νεφρικής λειτουργίας, καθώς επίσης και διάχυτες μη αναστρέψιμες βλάβες εγκεφαλικού παρεγχύματος. Στις 26/05/2017 διεκόπη η καταστολή και στις 29 και 30/05/2017 ολοκληρώθηκαν τα τεστ εγκεφαλικού θανάτου, τα οποία ήταν θετικά. Ο μικρός ασθενής απεβίωσε στις 12:40 της 31ης /05 /2017”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter