Θεσσαλονίκη: Τίμησαν τους νεκρούς του Μάη του ’36

Θεσσαλονίκη: Τίμησαν τους νεκρούς του Μάη του ’36

Τηρώντας αυστηρά και με συνέπεια τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας για την καλύτερη προστασία από τον κορονοϊό, εργατικά σωματεία και Συνδικάτα τίμησαν τη μνήμη και τους αγώνες των νεκρών εργατών του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη.

Η διοίκηση και τα σωματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) συγκεντρώθηκαν το πρωί στο μνημείο του Εργάτη απέναντι από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου της πόλης, όπου κατέθεσαν στεφάνια και κράτησαν ενός λεπτού σιγή. Σε χαιρετισμό που προηγήθηκε, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης, τόνισε ότι “σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες μέρες που ζούμε, και που μας επιβάλλουν ένα νέο τρόπος ζωής, οφείλουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για εκείνα τα ιδανικά που πλήρωσαν με το αίμα τους οι εργαζόμενοι εκείνης της εποχής”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν βουλευτές και εκπρόσωποι δημοτικών αρχών, καθώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Την ίδια ώρα, στον τόπο θυσίας των εργατών του Μάη του 1936 στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Ελ. Βενιζέλου, όπου βρίσκεται το μνημείο του Καπνεργάτη, κατέθεσαν στεφάνια μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο Μέτωπο, τιμώντας την εξέγερση των εργατών της Θεσσαλονίκης αλλά και την αντιφασιστική νίκη των λαών, όπως ανέφερε το κάλεσμα των διοργανωτών.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και σύντομη πορεία προς το μνημείο του Καπνεργάτη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τουριστικών και επισιτιστικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής, Κυριάκος Τσαουσίδης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter