Θεσσαλονίκη: Το πρώτο αυτοοργανωμένο GayPride

Θεσσαλονίκη: Το πρώτο αυτοοργανωμένο GayPride

Με συνθήματα κατά της ομοφοβίας και του ρατσισμού και υπέρ του σεβασμού της διαφορετικότητας πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride. Αρχικά εκπρόσωποι και μέλη συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου όπου μέλη χορευτικών ομάδων χόρεψαν καποέιρα.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία στο κέντρο της πόλης, μέσω των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας, της λεωφόρου Νίκης και των οδών Νικολάου Γερμανού και Αγγελάκη. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο σημείο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Radical Pride με σκοπό την υποστήριξη των διεκδικήσεων των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφί, τρανς, κουίρ, ίντερσεξ, ασέξουαλ (ΛΟΑΤΚΙΑ+) και την απελευθέρωση φύλου και σεξουαλικότητας. Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στη μνήμη της τουρκάλας τρανς ακτιβίστριας Hande Kader που βιάστηκε και κάηκε ζωντανή τον περσινό Αύγουστο στην Κωνσταντινούπολη.

Μικροένταση δημιουργήθηκε όταν η πορεία των διαδηλωτών περνούσε από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και ένας νεαρός επιτέθηκε φραστικά στους συμμετέχοντες. Διαδηλωτές αντέδρασαν και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρύνει το νεαρό προκείμενου να συνεχιστεί η διαδήλωση χωρίς προβλήματα.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter