Θεσσαλονίκη: Χωρίς θανατηφόρα τροχαία το πρώτο μισό της εορταστικής περιόδου

Θεσσαλονίκη: Χωρίς θανατηφόρα τροχαία το πρώτο μισό της εορταστικής περιόδου

Χωρίς θανατηφόρα τροχαία ή ατυχήματα με πολύ σοβαρούς τραυματισμούς ολοκληρώθηκαν η πρώτη μεγάλη έξοδος και η επιστροφή από τις αργίες των Χριστουγέννων, στο νομό Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο μισό του εορταστικού Δωδεκαημέρου καταγράφονται λιγότερα τροχαία ατυχήματα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συγκεκριμένα, από τις 21 Δεκεμβρίου έως και χθες, 26 του μηνός, είχαμε 17 τροχαία με αντίστοιχο αριθμό ελαφρά τραυματιών, σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

«Το ίδιο διάστημα πέρσι είχαμε ήδη δύο θανατηφόρα τροχαία, ενώ ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων ήταν 21», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου.

Από την περασμένη Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, που θεωρείται και η πρώτη ημέρα εξόδου για τις γιορτές έως και χθες, δεύτερη μέρα Χριστουγέννων, εισήλθαν στο νομό Θεσσαλονίκης 256.025 οχήματα, ενώ από όλα τα οδικά δίκτυα καταγράφηκε έξοδος 251.887 οχημάτων, σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Η μεγαλύτερη έξοδος αυτοκινήτων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 22 Δεκεμβρίου (46.883 οχήματα), ωστόσο την ίδια μέρα εντυπωσιακός ήταν και ο αριθμός των επισκεπτών -ξεπέρασαν τους 50.000- που ήρθαν οδικώς από άλλες περιοχές της χώρας στη Θεσσαλονίκη (50.578). Μεγάλη καταγράφεται η επιστροφή, στις 26 Δεκεμβρίου, αλλά και η έξοδος εκδρομέων από το νομό Θεσσαλονίκης.

Περισσότεροι έλεγχοι, μειωμένες οι παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Στο μεταξύ, μείωση διαπιστώνεται, για το ίδιο χρονικό διάστημα και στις επικίνδυνες παραβάσεις, παρά το γεγονός ότι φέτος οι έλεγχοι ήταν περισσότεροι και πιο εντατικοί.

Σύμφωνα με την κ. Παπαγεωργοπούλου, οι παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης ήταν μειωμένες κατά 50% σε σύγκριση με πέρσι. «Ελέγχθησαν από τις 21/12 έως τις 26/12 3.000 οχήματα. Βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις οδηγών υπό την επήρεια αλκοόλ και 188 για παραβάσεις, όπως παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, επικίνδυνες προσπεράσεις, οδήγηση δικύκλου χωρίς κράνος κ.ά.», εξήγησε η υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Πέρσι, το ίδιο χρονικό διάστημα, είχαν πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης 2.000 έλεγχοι και είχαν βεβαιωθεί 40 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και άλλες 196 επικίνδυνες παραβάσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter