Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Θεσσαλονίκη:Κατασκεύασαν διαστημόπλοιο από 29.000 τουβλάκια

Ένα εντυπωσιακό διαστημόπλοιο, κατασκευασμένο από 29.000 τουβλάκια, παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη τα μέλη του thebrick.gr.

Η κατασκευή έχει  μήκος 2,20 μέτρα, πλάτος 1,75 μέτρα και βάρος 32 κιλά, το διαστημόπλοιο εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης, με ιδιοκατασκευές των μελών του Συλλόγου και διάφορα σπάνια σετ της εταιρείας.

«Το διαστημόπλοιο Destiny είναι εμπνευσμένο από τη σειρά Stargate Universe (SGU) του SyFy που βασίστηκε στην ταινία Stargate του 1994. Το Destiny, στην παρούσα μορφή, αποτελείται από περίπου 29.000 κομμάτια, η πλειονότητα των οποίων είναι Technic Bricks, Technic Pins, και Slopes» δήλωσε ο δημιουργός του Γιώργος Πατέλης, ο οποίος χρειάστηκε έξι  ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρώσει την κατασκευή!

«Βέβαια, στο συγκεκριμένο διάστημα», προσθέτει, «υπήρξε και μια ανάπαυλα περίπου ενός έτους λόγω υποχρεώσεων, αλλά και λόγω έλλειψης κεφαλαίων, μιας και μόνο για την αγορά των κομματιών του, έχουν δαπανηθεί λίγα περισσότερα από 2.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται και το κόστος μεταφοράς τους από Αμερική και Ευρώπη».

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν και πέντε συλλεκτικά σετ που έχουν αποσυρθεί από την αγορά και διάφορες κατασκευές μελών του Συλλόγου που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα κάστρα!

«Αγαπάμε τα τουβλάκια και προσπαθούμε να τα χρησιμοποιούμε με διάφορους ανορθόδοξους τρόπους δημιουργώντας από λούνα παρκ έως διαστημικούς σταθμούς και κάστρα» τονίζει ο Γιώργος Σολομωνίδης από την παρέα φίλων που ζουν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και δημιούργησαν τον Σύλλογο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.