Θετική έκβαση αναμένεται στο αυριανό Euroworking Group

Θετική έκβαση αναμένεται στο αυριανό Euroworking Group

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση των θεσμών θα αναφέρει ότι υπάρχει προβληματισμός για τα μέτρα αλλά θα καταλήγει ότι δε συνιστούν κίνδυνο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Αύριο το απόγευμα συνέρχεται στις Βρυξέλλες το Euroworking Group (EWG), με αποκλειστικό αντικείμενο να αποφανθεί κατά πόσον τα μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή εφαρμογής της αύξησης του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά αποτελούν ή δεν αποτελούν κίνδυνο για το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση των θεσμών θα αναφέρει ότι υπάρχει προβληματισμός, επειδή των μέτρων δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους πιστωτές, αλλά θα καταλήγει ότι δε συνιστούν κίνδυνο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων ούτε του 2016, ούτε των επομένων δυο ετών του προγράμματος, 2017 και 2018.

Για την ελληνική πλευρά, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πώς θα τοποθετηθεί χωριστά ο εκπρόσωπος κάθε χώρας της ευρωζώνης, αλλά και στο κατά πόσον θα παραστεί – και πολύ περισσότερο θα λάβει το λόγο – εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Το Ταμείο έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα στο επίκεντρο εικασιών όσον αφορά τη μελλοντική του συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα – κάτι που δεν έχει σχολιάσει ο εκπρόσωπός του κ. Ράις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter