«Θετική» η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας στο Eurogroup

«Θετική» η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας στο Eurogroup

«Θετική» ήταν η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της χώρας στο Εurogroup, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών. Kατά το α΄ μέρος της συνεδρίασης, η Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα.

Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη. Σε γενικές γραμμές, υπήρξε «θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας», ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι παράλληλα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων επισημάνθηκαν «οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά με ορίζοντα την επόμενη έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών, «δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας», ενώ επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα είναι «πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία».

Διαβάστε ακόμα: Έρχεται στη Βουλή άμεσα η ρύθμιση για την μη περικοπή των συντάξεων – Ψήφιση έως τις 11 Δεκεμβρίου 

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα απέδειξε ότι συνδυάζεται η σοβαρή πολιτική με την κοινωνική «προσέγγιση» 

Η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι δυνατό να συνδυαστούν οι “σοβαρές” πολιτικές με μια κοινωνική “προσέγγιση” κατά των αποκλεισμών, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την είσοδό του στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα. Όπως υποστηρίζαμε πάντα, οι περικοπές των συντάξεων δεν είναι αναγκαίες» επισήμανε, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Eurogroup θα επικυρώσει τη γνώμη της Επιτροπής για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Διαβάστε ακόμα: Μοσκοβισί: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της – Καλώς δεν κόβονται οι συντάξεις

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι έχει αλλάξει η “προσέγγιση” και ότι υπάρχει “πρόοδος” μετά τις συζητήσεις στο Μπουένος ‘Αιρες το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Υπάρχει νέα διαθεσιμότητα για ανταλλαγή απόψεων και διάλογο», είπε, σημειώνοντας ότι έχουν προκύψει «νέες ιδέες και προτάσεις στη σωστή κατεύθυνση». Οι διαδικασίες, εξήγησε, έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο συνεχίζεται ο διάλογος.

Ντομπρόβσκις: Ο ελληνικός προϋπολογισμός είναι «συμβατός» με το Σύμφωνο Σταθερότητας

Ο ελληνικός προϋπολογισμός για το 2019 είναι «συμβατός» με το Σύμφωνο Σταθερότητας, δήλωσε προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter