Θετικοί στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια Βενιζέλος και Μπακογιάννη

Θετικοί στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια Βενιζέλος και Μπακογιάννη

Τη νομική άποψη πως δεν γίνεται να θεσμοθετηθεί διάκριση των ζευγαριών που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ανάλογα με τη σεξουαλική τους προτίμηση για την αναδοχή παιδιών παρέθεσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την Ντόρα Μπακογιάννη να συμφωνεί πλήρως με τα λεγόμενά του.

Σε αντίθετη «γραμμή» από αυτήν που χάραξαν ΝΔ – ΔΗΣΥ για το νομοσχέδιο, το οποίο ανοίγει τον δρόμο της αναδοχής και στα ομόφυλα ζευγάρια, βρίσκονται Ευάγγελος Βενιζέλος και Ντόρα Μπακογιάννη, με τα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης να τάσσονται υπέρ της επίμαχης ρύθμισης.

«Ο νόμος δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων οικογενειών ως εν δυνάμει αναδόχων» υποστήριξε στην Επιτροπή της Βουλής για την Παρακολούθηση των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως το Κοινοβούλιο δεν πρέπει να γίνεται θύμα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας.

Επισήμανε, επίσης, πως και τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν το δικαίωμα «να αποκτήσουν τέκνο», ενώ ξεκαθάρισε ότι η ευρωπαϊκή ηθική δεν είναι ούτε η ατομική ηθική, ούτε η ηθική της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Υπενθύμισε δε το δράμα της κοπέλας στην Κύπρο που αυτοκτόνησε ενώ ήταν ανάδοχη σε έγγαμη οικογένεια κληρικού.

Συμφωνεί η Μπακογιάννη

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η Ντόρα Μπακογιάννη συμμερίστηκε την άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου, σχολιάζοντας ότι «η πολιτική δεν γίνεται στο κενό». Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως είναι χρέος των βουλευτών να ενημερώσουν εις βάθος την κοινωνία, στηλιτεύοντας την κοινωνική αντίληψη «που παίρνει μόνο ένα κομματάκι από το όλον που εκλαμβάνει από ΜΜΕ και στο τέλος μπερδεύεται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter