ΟΦΗ: Μια ομάδα-πρότυπο με παρόν και μέλλον

ΟΦΗ: Μια ομάδα-πρότυπο με παρόν και μέλλον

Ποδοσφαιράνθρωποι κατάφεραν να αναγεννήσουν τον ΟΦΗ μέσα από τις στάχτες του

Μέσα στην τοξικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος ξεχωρίζει μια ομάδα που επιχειρεί να αναγεννηθεί και να διακριθεί στη Σούπερ Λίγκα πατώντας σε ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές συνταγές. Το πρότζεκτ του ΟΦΗ στηρίζεται κυρίως σε ποδοσφαιρικά μυαλά με φρέσκες ιδέες και όχι στην τσέπη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ή στις διασυνδέσεις του προέδρου με την ΕΠΟ και τη διαιτησία. Αυτά τα αμαρτωλά κεφάλαια δεν τα «ακουμπάει» ο σύλλογος, γιατί είναι έξω από τη λογική και την ποδοσφαιρική αντίληψη των παραγόντων που τον διοικούν.

Ο Ομιλος έχει έναν χρηματοδότη, τον Μιχάλη Μπούση, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το προφίλ του μέσου Ελληνα παράγοντα, καθώς δεν εμπλέκεται σε όλα τα ζητήματα της ομάδας του. Ο ομογενής επιχειρηματίας αυτό που κάνει είναι ότι βάζει κάθε σεζόν ένα χρηματικό ποσό στην ΠΑΕ και από κει και πέρα δεν έχει καμία ανάμειξη στο πλάνο που σχεδιάζουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που δουλεύουν για τον ΟΦΗ. Και είναι πολλοί και έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με το νέο και διαφορετικό πρότζεκτ στη Σούπερ Λίγκα που λανσάρει με επιτυχία ο ΟΦΗ ασχολούνται οι Γιάννης Σαμαράς (διευθυντής ποδοσφαίρου), Γιώργος Σαμαράς (εκτελεστικός διευθυντής), Ηλίας Πουρσανίδης (γενικός διευθυντής), Γρηγόρης Τσινός (team manager), Νίκος Νιόπλιας (συντονιστής ποδοσφαίρου), Σάββας Κωφίδης (συντονιστής τμημάτων υποδομής).

Ιδανική επιλογή

Την… μπαγκέτα στον πάγκο την κρατάει ένας νεαρός προπονητής, ο Γιώργος Σίμος, που αποδεικνύεται λίρα εκατό. Ο 41χρονος τεχνικός με τη βοήθεια των συνεργατών του είναι οργανωτικός σε ό,τι αφορά την προετοιμασία, τον σχεδιασμό και τις επιλογές του σε κάθε αγώνα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών του. Και ο σεβασμός και η εκτίμηση των ποδοσφαιριστών στον προπονητή τους είναι σημαντικός κρίκος στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα μιας ομάδας.

Την περσινή σεζόν ο ΟΦΗ παρέμεινε στην κατηγορία μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ, αλλά φέτος ο πήχης ανέβηκε ψηλά από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Τα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας είναι χάρμα ιδέσθαι και οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιεί ο Σίμος μπορούν να συνδυάζουν την ουσία με το θέαμα. Δείχνουν μάλιστα να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο κι αυτό είναι υγεία σε ένα περιβάλλον… αρρωστημένο και δηλητηριασμένο από τις διαμάχες των βαρόνων της μπάλας.

Ευρωπαϊκό εισιτήριο

Το τι θα πετύχει ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα θα φανεί στη διαδικασία των πλέι οφ, στα οποία αναμένεται να συμμετάσχει, ενώ δεν θα είναι έκπληξη αν εξασφαλίσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Βάσει της εικόνας της ομάδας στη λίγκα, αυτός πρέπει να είναι ο ρεαλιστικός στόχος της.

Ο ΟΦΗ με σταθερά βήματα ανακτά σταδιακά τα χαμένα κομμάτια της λάμψης του στη μετα-Γκέραρντ εποχή. Ταλαιπωρήθηκε διοικητικά, αγωνιστικά, οικονομικά, αλλά όλα αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν και ο Ομιλος ανήκει στις νέες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γ. Βλαστός «Να έχει υπομονή ο κόσμος»

«Η ομάδα πέρασε μεγάλη ταλαιπωρία, υποβιβάστηκε, ήταν πολλά τα πέτρινα χρόνια, αλλά πλέον βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Για μένα το σημαντικότερο στοιχείο του ΟΦΗ στη νέα εποχή του είναι ότι βγάζει υγεία σε όλα τα επίπεδα» δηλώνει στο Documento ο παλαίμαχος άσος της ομάδας Γιώργος Βλαστός: «Οι άνθρωποι κοιτάζουν μόνο το ποδόσφαιρο και ενδιαφέρονται να χτίσουν μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική και θα παίζει ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο».

Χαίρεται όλη η φίλαθλη Ελλάδα να βλέπει τους αγώνες του ΟΦΗ.

Και σε μένα που ήμουν επιθετικός μου αρέσει να παρακολουθώ τα παιχνίδια του. Περνάς ευχάριστα και ξέρεις από πριν ότι δεν πρόκειται να βαρεθείς. Ο ΟΦΗ παίζει θεαματικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας μετράει βέβαια και το αποτέλεσμα κι αν δέσει η άμυνα, τότε η ομάδα θα είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές.

Πρέπει να έχουν υπομονή όμως οι φίλαθλοι…

Δεν το συζητάμε αυτό. Η ομάδα πέρυσι σώθηκε στα μπαράζ και δύσκολα. Δεν πρέπει να τρελαίνεται ο κόσμος και να ζητάει ανέφικτους στόχους. Χρειάζεται υπομονή και οι φίλαθλοι δεν πρέπει να απαιτούν επιτακτικά το κάτι παραπάνω. Αυτό θα έρθει σταδιακά και χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη. Οι ομάδες δεν δημιουργούνται από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει ο κόσμος να έχει… κάτω την μπάλα. Είναι θετικό ότι αυτοί που βρίσκονται στον ΟΦΗ ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Πού μπορεί να φτάσει στην τρέχουσα σεζόν η ομάδα;

Ένας εφικτός στόχος είναι να συμμετάσχει στους αγώνες κατάταξης. Και εκτιμώ πως θα καταφέρει να αγωνιστεί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, παρότι ακόμη υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του ΟΦΗ και η ομάδα ανεβαίνει σκαλοπάτια μέσα από τα παιχνίδια της.

Ο Όμιλος δίνει βάση και στα τμήματα υποδομής.

Μα δεν γίνεται διαφορετικά. Κάθε ομάδα πρέπει να βγάζει παίκτες μέσα από τα σπλάχνα της για να μπορέσει να επιβιώσει και να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Στην Ελλάδα έρχονται ξένοι αμφιβόλου αξίας που παίζουν μια δυο σεζόν και μετά χάνονται. Ο Ελληνας ποδοσφαιριστής δένεται με τον σύλλογο και η προσφορά του είναι μεγαλύτερη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter