Σχέδιο της κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών

Ογκώδεις διαδηλώσεις Ρουμάνων ενάντια στην αλλαγή της δικαστικής νομοθεσίας (Photos)

Περίπου 15.000 Ρουμάνοι, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι και άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα την Κυριακή, ενάντια στα σχέδια των κυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών να αναθεωρήσουν τη δικαστική νομοθεσία.

Τα σχέδια, που αρχικά ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης τον Αύγουστο και επί του παρόντος βρίσκονται υπό συζήτηση στο κοινοβούλιο, θα μπορούσαν να θέσουν το δικαστικό σύστημα υπό πολιτικό έλεγχο, σε ένα από τα πιο διεφθαρμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χιλιάδες δικαστές, ο κεντριστής πρόεδρος Κλάους Ιωάννης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διπλωμάτες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις προτεινόμενες νομικές αλλαγές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 12.000 άτομα διαδήλωσαν μπροστά στο κοινοβούλιο, στο Βουκουρέστι, Κυριακή φωνάζοντας «Δεν θέλουμε να είμαστε έθνος κλεφτών».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.