Oh Sharon, my Sharon!

Oh Sharon, my Sharon!

To ετερόκλητο κοινό που γέμισε την Τεχνόπολη υποκλίθηκε στους Within Temptation και την χαρισματική τραγουδίστριά τους.

Λίγες μέρες πριν εμφανιστούν ως special guests των Iron Maiden Ευρώπη και ΗΠΑ οι Within Temptation ήρθαν για μια και μοναδική headline συναυλία στην Αθήνα και καθώς κατευθυνόμουν προς την Τεχνόπολη το βασικό ερώτημα αφορούσε την προσέλευση του κόσμου. Θα κατάφερναν οι Ολλανδοί πρωτοπόροι του συμφωνικού μέταλ να γεμίσουν τον χώρο εν μέσω φεστιβάλ και άλλων μεγάλων συναυλιών σε μια περίοδο σφιχτή οικονομικά και με τον κόσμο να επιλέγει τι θα δει και τι θα παραπέμψει στις συναυλιακές καλένδες;

Φωτογραφίες: Νίκος Αραμπατζής

Η απορία αυτή έγινε προβληματισμός όταν οι δικοί μας The Silent Wedding ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους μπροστά σε λίγες εκατοντάδες άτομα. Όσο όμως η ώρα περνούσε και η αφόρητη ζέστη γινόταν λίγο πιο… ανεκτή η ουρά έξω από την Τεχνόπολη μεγάλωνε και στα 45 λεπτά που διήρκεσε το σετ τους οι εκατοντάδες έγιναν περίπου δύο χιλιάδες, πριν η συντροφιά της κυρίας Sharon Den Adel πάρει τη θέση της στη σκηνή, δίνοντας έτσι μια δυναμική καταφατική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Οπως ήταν λογικό οι The Silent Wedding στηρίχτηκαν στο πρώτο full length άλμπουμ τους με τίτλο “Ego Path” και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν με τον ήχο απέδειξαν ότι δικαιολογημένα θεωρούνται ένα από τα δυνατά χαρτιά της εγχώριας progressive power σκηνής.

Φωτογραφίες: Νίκος Αραμπατζής

Λίγο μετά τις 21:30 οι Within Temptation ανέβηκαν στη σκηνή μπροστά σε ένα ετερόκλητο κοινό. Όσοι τους γνωρίσαμε ως μια καθαρόαιμη συμφωνική μέταλ μπάντα, όσοι τους είχαμε δει να εμφανίζονται κάτω από τους Judas Priest στο Rockwave του 2008 και περιμέναμε από τότε να τους ξαναδούμε ήμασταν εκεί. Το ίδιο και οι νεότεροι που τους έμαθαν μέσα από τις πρόσφατες πιο mainstream ηχητικά δουλειές τους, αλλά και ορισμένοι που άκουσαν για πρώτη φορά το όνομα Within Temptation εξαιτίας της συνεργασίας της Sharon με τον διάσημο Ολλανδό παραγωγό και dj Armin van Buuren. Το ερώτημα αν οι τελευταίοι ήρθαν για να ακούσουν το “In and Out of Love” προφανώς και θα μείνει αναπάντητο…

Φωτογραφίες: Νίκος Αραμπατζής

Όπως ήταν φυσικό από τις πρώτες νότες του “See Who I Am” μέχρι τις τελευταίες του “Mother Earth” τα μάτια όλων ήταν επί μιάμιση ώρα καρφωμένα πάνω στην κύρια Sharon Den Adel, την αυτοδίδακτη παρακαλώ σοπράνο που έχει έναν μοναδικό τρόπο να γεμίζει με την παρουσία και την φωνή της τη σκηνή ξεσηκώνοντας και παρασύροντας τον κόσμο που ανταπέδωσε με διαδοχικά sing along στα ρεφρέν που είναι κομμένα και (γ)ραμμένα γι’ αυτόν το σκοπό (“Stand my Ground”, “Paradise”, “Faster”, “Our Solemn Hour” κ.ά.).

Φωτογραφίες: Νίκος Αραμπατζής

Στο “Mother Earth” μάλιστα μίλησε το… μητρικό ένστικτο της Sharon, η οποία ανέβασε στη σκηνή τρία μικρά παιδιά (όσα έχει και η ίδια με τον σύντροφό της Robert Westerholt, βασικό σύνθετη των Within Temptation ο οποίος μετά την γέννηση του τρίτου παιδιού έπαψε να περιοδεύει με το συγκρότημα) που παρακολουθούσαν τη συναυλία μαζί με τους γονείς τους. Κάπως έτσι έκλεισε με έναν πολύ όμορφο τρόπο μια συναυλία που θα θέλαμε να κρατήσει περισσότερο και από την οποία ο κόσμος αποχώρησε εμφανώς ικανοποιημένος με την ευχή να μην χρειαστεί να περάσουν άλλα 14 χρόνια για να τους ξαναδούμε.

Φωτογραφίες: Νίκος Αραμπατζής

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter