Θήβα: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Μουρίκι – Σε ειδικό κτήριο όσοι βρέθηκαν στην κηδεία

Θήβα: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Μουρίκι – Σε ειδικό κτήριο όσοι βρέθηκαν στην κηδεία

Στο χωριό Μουρίκι της Βοιωτίας βρίσκεται από το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους. 

Το χωριό είναι σχεδόν άδειο ενώ όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην κηδεία έχουν μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Στην εκκλησία που τελέστηκε η κηδεία καθώς και στο καφενείο του χωριού, ο Δήμος Θηβαίων προχώρησε σε απολύμανση. Οι κάτοικοι ωστόσο, έχουν πειθαρχήσει στις οδηγίες που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε επίσης: Μια κηδεία σήμανε τον συναγερμό στα χωριά της Θήβας και της Χαλκίδας

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η 63χρονη αδερφή του ανθρώπου που πέθανε, πήγε με πυρετό στην κηδεία. Τελικά, μετά το τεστ που της έγινε βγήκε θετική στον κορονοϊό και σύμφωνα με το tvstar, ήδη έχουν βγει θετικοί τόσο ο 70χρονος σύζυγός της, όσο και μια 60χρονη ξαδέρφη της. 

Η 63χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ ενώ ο σύζυγός της και η ξαδέρφη της βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών της 63χρονης, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μουρικίου οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία ξεπερνούσαν τους 250.

Παράλληλα, σύμφωνα με το tvstar, θετικός στον κορονοϊό εντοπίστηκε και ο οδηγός προμηθευτικής εταιρείας που συνεργάζεται με επιχειρήσεις εστίασης, όπως και η σύζυγός του.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων που έρχονταν καθημερινά σε επαφή με τον συγκεκριμένο προμηθευτή έχουν ήδη ειδοποιηθεί να πάνε στα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας για να κάνουν τεστ ανίχνευσης του ιού.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στο νοσοκομείο Λιβαδειάς είναι σε εξέλιξη ήδη δειγματοληψία επιχειρηματιών από την Αλίαρτο και τη Λιβαδειά. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter