Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

ΟΗΕ: Ανησυχία για την διακοπή ηλεκτροδότησης στον καταυλισμό της Σούδας

Την ανησυχία της για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στο δημοτικό κέντρο φιλοξενίας της Σούδας στη Χίο εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

"Η έλλειψη ρεύματος αφήνει τους πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς θέρμανση, ζεστό νερό και φως. Επιπλέον επηρεάζονται οι αντλίες λυμάτων και το νερό για τις τουαλέτες με αποτέλεσμα να προκαλούνται υγειονομικά προβλήματα", επισημαίνει ο διεθνής οργανισμός.

Όπως επισημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία, μέσω συνεργαζόμενης ΜΚΟ συνέδεσε όλες τις σκηνές και τις μονάδες στέγασης σε δίκτυο ηλεκτροδότησης, ωστόσο "τα θερμαντικά σώματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν, καθώς η αύξηση της τάσης δεν έχει γίνει, επειδή ο δήμος απέσυρε την έγκρισή του για το έργο αυτό".

Ωστόσο, στις δηλώσεις διευκρινίζεται ότι η Ύπατη Αρμοστεία δεν συμφώνησε ποτέ να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος ούτε προχώρησε ποτέ στην πληρωμή τους," καθώς δεν είναι αυτός ο ρόλος της".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.