OHE: Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι και σε κίνδυνο λόγω έλλειψης νερού

OHE: Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι και σε κίνδυνο λόγω έλλειψης νερού

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανέφερε το πρωί της Πέμπτης ότι σχεδόν 218.600 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε 92 σχολεία της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας.

Πολλοί άλλοι άνθρωποι εκτοπίζονται σε κυβερνητικά σχολεία και άλλα κτίρια. Συνολικά, τουλάχιστον 340.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί σε όλη τη Γάζα, εξαιτίας των αλλεπάλληλων βομβαρδισμών από τις ισραηλινές δυνάμεις. Το Γραφείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) ανέφερε ότι ο ισραηλινός βομβαρδισμός της Γάζας έχει ισοπεδώσει 1.000 σπίτια από το περασμένο Σάββατο και πολλά στην επικράτεια αντιμετωπίζουν τρομερές ελλείψεις σε νερό, καύσιμα και ιατρικές προμήθειες. Άλλες 560 κατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και έχουν καταστεί ακατοίκητες. Πάνω από 12.600 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές λόγω των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Διαβάστε επίσης: Τελεσίγραφο από το Ισραήλ: Καμία βρύση δεν θα τρέξει νερό στη Γάζα όσο δεν απελευθερώνονται οι όμηροι

Παράλληλα, ο αποκλεισμός της Γάζας από κάθε παροχή ύδρευσης, καυσίμων και ρεύματος βάζει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους. Ο οργανισμός ανέφερε ότι και τα 13 νοσοκομεία στην επικράτεια λειτουργούν μόνο εν μέρει λόγω σοβαρών ελλείψεων σε καύσιμα και ζωτικής σημασίας ιατρικές προμήθειες. Είπε ότι η μείωση των αποθεμάτων νερού εξαιτίας του αποκλεισμού που διενεργεί το Ισραήλ στη Λωρίδα έχει οδηγήσει σε τρομερή έλλειψη νερού για περισσότερους από 650.000 ανθρώπους στην επικράτεια των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων.

Τα συστήματα αποχέτευσης έχουν καταστραφεί, πρόσθεσε το OCHA, ενώ τα λύματα χύνονται στους δρόμους και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter