ΟΗΕ: Εκκρεμεί η επιβεβαίωση πως το Ιράν αύξησε το επίπεδο εμπλουτισμένου ουρανίου

ΟΗΕ: Εκκρεμεί η επιβεβαίωση πως το Ιράν αύξησε το επίπεδο εμπλουτισμένου ουρανίου

Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ για τα πυρηνικά που βρίσκονται στο Ιράν θα κάνουν την αναφορά τους όταν θα έχουν επιβεβαιώσει ότι η Τεχεράνη έχει εμπλουτίσει ουράνιο σε επίπεδα άνω του 3,67%, αυξάνοντας δηλαδή το επίπεδο εμπλουτισμού ουρανίου σε σχέση με την πυρηνική συμφωνία του 2015 με τις πυρηνικές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) των Ηνωμένων Εθνών.

“Είμαστε ενήμεροι για την ανακοίνωση του Ιράν που συνδέεται με το επίπεδο εμπλουτισμού του ουρανίου”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ΙΑΕΑ. “Οι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ στο Ιράν θα κάνουν αναφορά στην έδρα μας μόλις θα έχουν επιβεβαιώσει την ανακοινωθείσα εξέλιξη”.

Η Τεχεράνη απειλεί να υπαναχωρήσει και από άλλες δεσμεύσεις εντός 60 ημερών

Η Τεχεράνη απείλησε την Κυριακή να αποδεσμευθεί και από άλλες υποχρεώσεις σε ό,τι αφορά το πυρηνικό της πρόγραμμα εντός «60 ημερών», εκτός κι αν βρεθεί μια «λύση» με τους εταίρους στην συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν που να ικανοποιεί τα αιτήματά της.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση, διαφορετικά, μέσα σε 60 ημέρες, θα ξεκινήσουμε το τρίτο στάδιο» του σχεδίου για περιορισμό των δεσμεύσεων που ανέλαβε το Ιράν στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Βιέννη το 2015, δήλωσε στον Τύπο ο υφυπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αρακτσί.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter