ΟΗΕ για Κυπριακό: Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι διαβουλεύσεις των τεχνοκρατών

ΟΗΕ για Κυπριακό: Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι διαβουλεύσεις των τεχνοκρατών

Με επιτυχία ολοκλήρωσε η ομάδα των τεχνοκρατών και εμπειρογνωμόνων την καταγραφή συγκεκριμένων ερωτήσεων, σε σχέση με το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, καθώς και των εργαλείων που χρειάζονται για να απαντηθούν, ανακοίνωσε ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Άιντε.

Σε γραπτή του δήλωσή, ο κ. Άιντε σημειώνει: «Η διάσκεψη για την Κύπρο πραγματοποίησε τη δεύτερή της σύνοδο στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας στις 18- 19 Ιανουαρίου, σε επίπεδο αντιπροσώπων και εμπειρογνωμόνων. Η ομάδα εργασίας, η οποία συστάθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης υψηλού επιπέδου στη Γενεύη, στις 12 Ιανουαρίου, ολοκλήρωσε με επιτυχία την εντολή που τής ανατέθηκε από τη διάσκεψη, δηλαδή την καταγραφή συγκεκριμένων ερωτήσεων σε σχέση με το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και των εργαλείων που χρειάζονται για να απαντηθούν».

Οι συναντήσεις, κατά τον κ. Άιντε, πραγματοποιήθηκαν σε θετικό πνεύμα, ενώ οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες για όσα συζητήθηκαν, καθώς οι εργασίες της διάσκεψης δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter