ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες διορίζει νέο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων

ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες διορίζει νέο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων

Ο νέος γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε νέο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων ενώ διατήρησε στις θέσεις τους τρία ανώτατα στελέχη, ως μέρος της καμπάνιας του να μεταρρυθμίσει τα προγράμματα ειρήνευσης και ασφάλειας του διεθνούς οργανισμού.

“Έχω ανακοινώσει ότι η μεταρρύθμιση της στρατηγικής της γενικής γραμματείας για θέματα ειρήνης και ασφάλειας, λειτουργικότητας και δομής, θα αποτελέσουν βασική προτεραιότητα”, είπε σε δήλωσή του ο Γκουτέρες, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο.

“Η σημαντική αυτή εργασία θα απαιτήσει και ειδικές γνώσεις και εμπειρία από βασικά στελέχη και από όλα τα μέλη του προσωπικού”, πρόσθεσε.

Ο Γκουτέρες δήλωσε ότι οι αλλαγές έγιναν ενώπιον μιας επικείμενης εσωτερικής ανασκόπησης των επιχειρήσεων που αφορούν την ειρήνη και την ασφάλεια και η οποία θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, οπότε και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στις χώρες-μέλη του ΟΗΕ.

Ο Γκουτέρες διόρισε τον γάλλο διπλωμάτη Ζαν-Πιέρ Λακρουά επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ για ένα χρόνο, σύμφωνα με τη δήλωσή του, καθώς ο προκάτοχος του Λακρουά, Ερβέ Λαντσού, αρνήθηκε την πρόσκληση να παραμείνει. Ο Λακρουά αναλαμβάνει την 1η Απριλίου.

Οι τρεις αξιωματούχοι που δέχθηκαν την πρόσκληση του Γκουτέρες να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τέλους Απριλίου του 2018 είναι ο Όσκαρ Φερνάντες-Ταράνκο (αναπληρωτής γγ για τη στήριξη οικοδόμησης της ειρήνης), ο Ατούλ Χάρε (επικεφαλής στήριξης εδάφους του ΟΗΕ), και ο Τζέφρι Φέλτμαν (επικεφαλής των πολιτικών θεμάτων του ΟΗΕ).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter