ΟΗΕ: Πιθανή ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Χαλέπι

ΟΗΕ: Πιθανή ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Χαλέπι

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενδέχεται να ψηφίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο επί του σχεδίου Απόφασης που έχει καταρτίσει η Γαλλία και απαιτεί να αναπτυχθούν διεθνείς παρατηρητές για να επιτηρήσουν τη διαδικασία απομάκρυνσης των αμάχων από το Χαλέπι, δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ.

Υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον τάσσεται υπέρ του σχεδίου της Γαλλίας, η Σαμάνθα Πάουερ πρόσθεσε: “ελπίζουμε να ψηφίσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω της πολύ επείγουσας φύσης της κατάστασης στην πόλη αυτή της Συρίας”.

Η ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών στο Χαλέπι θα έπαιρνε «εβδομάδες»

Η αποστολή διεθνών παρατηρητών στη Συρία για να επιβλέψουν τη διαδικασία απομάκρυνσης των αμάχων από περιοχές τις οποίες έλεγχαν μέχρι τώρα αντάρτες θα έπαιρνε «εβδομάδες» καθώς θα απαιτούσε προετοιμασία, αν όχι κι εκπαίδευση, έκρινε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Βιτάλι Τσούρκιν.

«Παίρνει εβδομάδες να αναπτυχθούν παρατηρητές», σημείωσε ο Τσούρκιν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. «Χρειάζεται να εκπαιδευτούν άνθρωποι που ξέρουν τι κάνουν, τι επιβλέπουν και πώς χρειάζονται να επιβλέπουν αυτό που επιβλέπουν. Το να φαντάζεται κανένας ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε δυο-τρεις μέρες δεν είναι ρεαλιστικό», εξήγησε ο ρώσος διπλωμάτης.

Η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ δήλωσε αντίθετα ότι η ανάπτυξη παρατηρητών στο Χαλέπι μπορεί να γίνει πολύ σύντομα. «Μπορεί να υπάρχει μια τάση να περιπλέκονται υπερβολικά τα ζητήματα από αυτούς που δεν θέλουν να γίνει τίποτα–πρέπει να το αποφύγουμε αυτό», είπε η Πάουερ. «Επί του πεδίου, ο ΟΗΕ μας έχει αναφέρει ότι είναι διατεθειμένοι και πρόθυμοι να κάνουν την επιτήρηση, και ότι πιστεύουν ότι η παρουσία τους (…) θα κάνει τη διαφορά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter