ΟΗΕ: Προειδοποιήσεις για απώλεια ευκαιρίας λύσης δύο κρατών στο Παλαιστινιακό

ΟΗΕ: Προειδοποιήσεις για απώλεια ευκαιρίας λύσης δύο κρατών στο Παλαιστινιακό

Ο Φαρχάν Χακ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε την Παρασκευή για το ενδεχόμενο να χαθεί η ευκαιρία της λύσης των δύο κρατών, αναφέρει το Middle East Monitor.

Η τοποθέτηση προήλθε μετά από δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στη Βηθλεέμ, όπου επισήμανε ότι η λύση των δύο κρατών «φαίνεται μακρινή».

Ο Μπάιντεν ανέφερε: «Γνωρίζω ότι ο στόχος των δύο κρατών φαίνεται τόσο μακρινός, ενώ οι προσβολές όπως οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τα ταξίδια ή η καθημερινή ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών σας είναι υπαρκτές και είναι άμεσες».

Και πρόσθεσε: «Έτσι, ακόμη κι αν δεν είναι ώριμο το έδαφος αυτή τη στιγμή για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η κυβέρνησή μου δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια να φέρουν τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς και τις δύο πλευρές πιο κοντά».

Ο Χακ προειδοποίησε ότι ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι η ευκαιρία θα παρέλθει αν δεν σημειωθεί πρόοδος σχετικά με τη λύση των δύο κρατών.

«Συνεχίζουμε να ασκούμε πίεση στην εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών», τόνισε.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι έτοιμος να τείνει χείρα προς το Ισραήλ για να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, Ο Αμπάς ζήτησε να τερματιστεί η επί δεκαετίες ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και να επιτραπεί στους Παλαιστίνιους να αποκτήσουν τα «νόμιμα δικαιώματά τους» βάσει των διεθνών ψηφισμάτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter