ΟΗΕ προς Ουάσινγκτον: Να μπει τέλος στις δολοφονίες Αφροαμερικανών

ΟΗΕ προς Ουάσινγκτον: Να μπει τέλος στις δολοφονίες Αφροαμερικανών

Η Μισέλ Μπατσελέτ, Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καταδίκασε τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικό, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενεργήσουν άμεσα ώστε να σταματήσουν οι δολοφονίες και να διασφαλιστεί η απονομή δικαιοσύνης.

«Είναι η τελευταία μιας μακράς σειράς δολοφονιών άοπλων Αφροαμερικανών που διέπραξαν Αμερικανοί αστυνομικοί και αυτόκλητοι δικαστές», επισημαίνει η Μισέλ Μπατσελέτ στην έκκλησή της προς την Ουάσινγκτον. «Οι αμερικανικές αρχές πρέπει να λάβουν σοβαρά μέτρα για να μπει ένα τέλος σε αυτές τις δολοφονίες και να διασφαλίσουν ότι θα απονέμεται δικαιοσύνη, όταν διαπράττονται», συμπλήρωσε.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου, καθώς πρέπει να προσθέσω το όνομα του Τζορτζ Φλόιντ σε εκείνα της Μπριόνα Τέιλορ, του Έρικ Γκάρνερ, του Μάικλ Μπράουν και πολλών άλλων άοπλων Αφροαμερικανών, που πεθαίνουν εδώ και χρόνια στα χέρια της αστυνομίας, όπως επίσης και σε εκείνα ανθρώπων όπως ο Αμάντ Άρμπερι και ο Τρέιβον Μάρτιν, που δολοφονήθηκαν από αυτόκλητους δικαστές», σημειώνει η Μισέλ Μπατσελέτ.

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ κάλεσε τις αμερικανικές αρχές να αναλάβουν δράση: «Οι διαδικασίες πρέπει να αλλάξουν, συστήματα πρόληψης να εγκατασταθούν και κυρίως σε όλους τους αστυνομικούς, που έκαναν υπέρμετρη χρήση βίας πρέπει να ασκηθούν διώξεις και να καταδικαστούν για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Ο ρόλος που διαδραμάτισαν οι φυλετικές διακρίσεις σε αυτούς τους θανάτους πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς και να αντιμετωπιστεί με τον προσήκοντα τρόπο»/

Παράλληλα, η κ. Μπατσελέτ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ότι οι «ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν πως μια έρευνα θα διεξαχθεί κατά προτεραιότητα», όμως λυπάται που «σε πάρα πολλές περιπτώσεις κατά το παρελθόν, αυτές οι έρευνες οδήγησαν στο να θεωρηθούν δικαιολογημένες αυτές οι δολοφονίες ή να τιμωρούνται με διοικητικές κυρώσεις».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter