ΟΗΕ: Σχέδιο πέντε σημείων για την κλιματική αλλαγή

ΟΗΕ: Σχέδιο πέντε σημείων για την κλιματική αλλαγή

Σχέδιο πέντε σημείων για την κλιματική αλλαγή παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε ομιλία του σε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Τα πέντε σημεία του σχεδίου του γγ των Ηνωμένων Εθνών προβλέπουν: Μεγαλύτερη δραστηριοποίηση σε πολιτικό επίπεδο, μεγαλύτερη δραστηριοποίηση στον ΟΗΕ, στενότερη συνεργασία του ΟΗΕ κατά την επεξεργασία εθνικών σχεδίων για την προστασία του κλίματος, καθώς επίσης και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και την εκπόνηση / σύνταξη ενός πρώτου απολογισμού της Συνθήκης των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή στη σύνοδο κορυφής του 2019.

«Ο κόσμος μας βρίσκεται σε χαώδη κατάσταση. Είναι απολύτως αναγκαίο να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή και να εκπληρωθεί αυτό το καθήκον με μεγάλη προσήλωση» τόνισε ο γγ ΟΗΕ στην ομιλία του προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης

«Η κλιματική αλλαγή είναι πανταχού παρούσα, η απειλή απολύτως αποδεδειγμένη επιστημονικά και η οικονομία μπορεί να έχει κέρδος από τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής» προσέθεσε.

Αναφερόμενος δε εμμέσως στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είπε: «Εάν οποιαδήποτε κυβέρνηση θέτει εν αμφιβόλω την παγκόσμια βούληση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την αναγκαιότητα της Συνθήκης, αυτό αποτελεί για όλους τους άλλους έναν λόγο να συνεργαστούν πιο στενά και να βαδίσουν αυτόν τον δρόμο».

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter