ΟΗΕ: Τα αρτοποιεία στη Γάζα δεν έχουν ψωμί λόγω έλλειψης καυσίμων, νερού και αλευριού

ΟΗΕ: Τα αρτοποιεία στη Γάζα δεν έχουν ψωμί λόγω έλλειψης καυσίμων, νερού και αλευριού

Ούτε ψωμί δεν μπορούν πλέον να φουρνίσουν τα αρτοποιεία στην βόρεια Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας των βομβαρδισμών, αλλά και της έλλειψης πόρων και πρώτων υλών, ανέφερε σε σχετική του ενημέρωση το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της υπηρεσίας: «κανένα αρτοποιείο στο βόρειο τμήμα της Γάζας λειτουργεί, εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων, νερού και αλευριού, καθώς και των ζημιών που πολλά εξ αυτών υπέστησαν κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων». Σύμφωνα με το OCHA, σε ολόκληρη την βόρεια Γάζα δεν υπάρχει ούτε δείγμα από αλεύρι σίτου, ενώ «κατά την διάρκεια της ημέρας, άνθρωποι που έψαχναν απεγνωσμένα για φαγητό εισέβαλλαν στα τρία τελευταία εν λειτουργία αρτοποιεία που είχαν απόθεμα αλευριού και πήραν 38 μετρικούς τόνους αλευριού».

Η κατάσταση είναι παρόμοια και στη νότια Γάζα, καθώς σύμφωνα με την υπηρεσία έντεκα αρτοποιεία έχουν καταστραφεί πλήρως από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ ο μοναδικός μύλος στην Γάζα που λειτουργούσε, έχει σταματήσει καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter