Θηλυκός καρχαρίας γέννησε χωρίς αρσενικό! (Video)

Θηλυκός καρχαρίας γέννησε χωρίς αρσενικό! (Video)

Ένας καρχαρίας-λεοπάρδαλη στην Αυστραλία έγραψε ιστορία καθώς ήταν ο πρώτος στο είδος του που δεν γονιμοποιήθηκε με τη βοήθεια αρσενικού αλλά εντελώς ασεξουαλικά.

Η σχετική έρευνα ασεξουαλικής γονιμοποίησης δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports.

Η Leonie είχε κάνει αρκετές γέννες στο ενυδρείο Reef HQ Ενυδρείο στο Κουίνσλαντ αλλά στη συνέχεια διαχωρίστηκε από τον σύντροφό της το Leo, το 2013 αφού μειώθηκε το πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Τον Απρίλιο του 2016 όμως η Leonie δημιούργησε τρία αυγά*

Το ενυδρείο γνωστοποίησε τη χαρά του ανακοινώνοντας τη γέννηση της Cleo και της CC, μέσω Facebook, δύο υγιέστατα θηλυκά μωρά καρχαρία-λεοπάρδαλης, που ονομάζονται επίσης και Ζέβρα.

Αρχικά οι επιστήμονες θεώρησαν πως η Leonie είχε διαφυλάξει το σπέρμα του συντρόφου της, Leo για τρία χρόνια, κάτι που έχει αναφερθεί στο παρελθόν.

Ξαφνιάστηκαν όμως γιατί τα τεστ DNA αποκάλυψαν πως τα μωρά έφεραν μόνον κύτταρα της Leonie. «Γενετικά τεστ της Cleo απέδειξαν πως είναι απόγονος παρθενογέννησης της Leonie», αναφέρεται.

* Αυτό το είδος καρχαρία είναι ωοζωοτόκος, πράγμα που σημαίνει ότι το νεαρό εκκολάπτεται μέσα στη μήτρα και τρέφονται από το κρόκο. Από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, το θηλυκό γεννά μέχρι και 37 μικρά μετά από μια περίοδο κύησης 10-12 μηνών

Πηγή: Independent

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter