Θηρία μεταξύ των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Europa League

Θηρία μεταξύ των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Europa League

Μια χαρά τα κατάφερε η… UEFA που μοίρασε περισσότερα απευθείας εισιτήρια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στις πέντε χώρες που προηγούνται στην βαθμολογία της.

Έτσι ικανοποίησε σε μεγάλο ποσοστό τις απαιτήσεις των ισχυρών κλαμπ της Ευρώπης που θέλουν μια δική τους κλειστή Λίγκα. Στη νοκ άουτ φάση λοιπόν πέρασαν 16 ομάδες, όσες και οι ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση από τις πρώτες πέντε χώρες! Δηλαδή όλες από Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία…

Στο φινάλε των ομίλων χθες (11/12) ξεχώρισε η πρόκριση της πρωτάρας Αταλάντα που νίκησε 2-0 στο Χάρκοβο την Σαχτάρ Ντόνετσκ!

Ετσι στην κλήρωση που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (16/12) στη Νιόν, οι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση των ομίλων θα τεθούν αντιμέτωπες με αυτές που τερμάτισαν δεύτερες. Με την σημείωση ότι δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους ομάδες που ήταν στο ίδιο γκρουπ και ομάδες από την ίδια χώρα.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στην κορυφή των ομίλων θα αγωνιστούν εκτός έδρας στο πρώτο ματς ενώ θα είναι γηπεδούχες στους αγώνες ρεβάνς.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΜΙΛΩΝ: Παρί Σεν-Ζερμέν, Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Λειψία, Βαλένθια

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ: Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ,

Αταλάντα, Ατλετικο Μαδρίτης, Νάπολι, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λιόν, Τσέλσι

Στο Γιουρόπα Λιγκ

Στη κλήρωση της Δευτέρας (16/12) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της φάση των “32” του Γιουροπα Λιγκ και ο Ολυμπιακός θα μπει σε αυτή ως ανίσχυρος και οι υποψήφιοι αντίπαλοι του μόνο απλή ιστορία δεν είναι. Οι Πειραιώτες θα βρουν εκτός απροόπτου απέναντι τους πολύ ισχυρές ομάδες κι αυτό γιατί ο αντίπαλος του θα προκύψει από μια ομάδα από αυτές που πήραν την 3η θέση στου ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό σημαίνει πως στην κληρωτίδα στο γκρουπ των ισχυρών μπαίνουν οι Ζάλτσμπουργκ, Ίντερ, Μπενφίκα και Άγιαξ. Από το Γιουρόπα Λιγκ, θα περιμένουμε και τα σημερινά (12/12) παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής για να μάθουμε όλους τους υποψήφιους αντιπάλους. Σίγουρη την πρώτη θέση έχουν η Σεβίλλη, η Σέλτικ και η Εσπανιόλ, οι οποίες είναι υποψήφιες να βρεθούν στο δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των “32”.

Από ‘κει και πέρα στα υπόλοιπα γκρουπ πρώτες για την ώρα είναι οι Κοπεγχάγη, Βασιλεία, Σπόρτινγκ, Άρσεναλ, Ρέιντζερς, Γάνδη, Γκλάντμπαχ, Μπράγκα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στη 3η θέση των ομίλων συνολικά είναι:

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Μπριζ

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Σαχτάρ

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Λεβερκούζεν

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ζάλτσμπουργκ

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ίντερ

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Μπενφίκα

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Άγιαξ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter