Οι 62 του «Σαμαριστάν»

Οι 62 του «Σαμαριστάν»

Για το ότι ο Αντώνης Σαμαράς μάζεψε το χειροκρότημα στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ όλων πλην των νεομητσοτακικών δεν υπάρχει αμφιβολία. 

Το ερώτημα είναι πόσους βουλευτές ελέγχει ή επηρεάζει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Ήδη έντεκα έχουν βγει δημοσίως και τον έχουν προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ρεπορτάζ λέει ότι περιμένουν κι άλλοι στη σειρά. Αν δεν εκδοθεί απαγορευτικό από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δικοί του λένε ότι θα φτάσουν στους 62. Τόσοι έχουν χαρτογραφηθεί ότι κινούνται εντός εκτός και επί τα αυτά του «Σαμαριστάν» στη ΝΔ. Πόσοι όμως θα του μείνουν αν αγριέψουν τα πράγματα; Το μέτρημα ξεκινά από τους δέκα που προέρχονται από την Πολιτική Άνοιξη, συμπτωματικά όσοι απαιτούνται για τη σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι φιλικοί προς αυτόν βουλευτές πάντως λένε ότι ακόμη και σε αυ΄τη την περίπτωση το μέτρημα δεν σταματά στους δέκα. Σε κάθε περίπτωση μένει να φανεί…

Ρόλοι

Κεντρικό ρόλο από την πλευρά της Προοδευτικής Συμμαχίας είχε ο Νίκος Μπίστης στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.Ο έμπειρος από τον χώρο της κεντροαριστεράς Ν. Μπίστης δεν περιορίστηκε μόνο να απαντήσει πολιτικά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο εκ μέρους των κεντροαριστερών, είχε αναλάβει και συντονιστικό έργο εκ μέρους της Προοδευτικής Συμμαχίας. Hταν εκείνος που έλεγε στο προεδρείο ποιος θα μιλήσει και πότε εκ μέρους των συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρουσίες

Λύθηκε το μυστήριο για το πώς ο Απόστολος Γκλέτσος βρέθηκε να είναι μέλος της Kεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αντίθεση με όσα λέγονται, ο Doctor γνωρίζει ότι το κονέ δεν έγινε ούτε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ ούτε από τον τοπικό βουλευτή Γιάννη Σαρακιώτη.

Η επαφή του Απ. Γκλέτσου βρίσκεται στην Αθήνα και σχετίζεται με κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Για να βοηθήσω στη λύση του αινίγματος, σας θυμίζω ότι ο Απ. Γκλέτσος ήταν δήμαρχος και συνεργάστηκε αρμονικά με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Απουσίες

Δεν είχε μόνο παρουσίες η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε και απουσίες. Μία από αυτές ήταν του Γιάννη Ραγκούση, τον οποίο πολλοί έψαχναν να δουν είτε στην κεντρική αίθουσα είτε στους διαδρόμους αλλά εις μάτην.

Ο Γ. Ραγκούσης έλειπε στο εξωτερικό!

Το ωραίο ήταν πώς αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν του είπαν ότι τον έψαχναν στην ΚΟΕΣ και δεν τον έβρισκαν: «Με έψαχναν τα πουλάκια μου; Τους έλειψα!».

«Δεσποινίς διευθυντής» για τον Γιώργο

Διευθύντρια για το πολιτικό του γραφείο στην Πάτρα ψάχνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος είναι και βουλευτής Αχαΐας, είναι σε αναζήτηση και έχει βάλει τους συνεργάτες του να διαβάζουν βιογραφικά και να παίρνουν συνεντεύξεις. Το δύσκολο έργο έχει αναλάβει ο Γιώργος Ελενόπουλος ο οποίος έχει δει ουκ ολίγες υποψήφιες. Πάντως ο Doctor, που έχει μάτια και αυτιά και στην Πάτρα και στην Αθήνα, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να έχει βρεθεί η εκλεκτή. Το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης ο Γ. Ελενόπουλος ενημέρωσε νεαρά κυρία με ξανθιά κόμη για τις δυσκολίες που θα συναντήσει όταν, και εάν, αναλάβει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην Αχαΐα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter