Οι 8 πιο σημαντικές αλλεργιογόνες τροφές (Photos)

Οι 8 πιο σημαντικές αλλεργιογόνες τροφές (Photos)

Μετά από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί από επιστήμονες, έχει διαπιστωθεί ότι κάποιες τροφές προκαλούν πολύ συχνά, αλλεργίες στον ανθρώπινο οργανισμό. Φυσικά κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκλείσουμε αυτές τις τροφές από τη διατροφή μας. Όμως, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν δοκιμάσουμε για πρώτη φορά τα παρακάτω προϊόντα:

  1. Αράπικο Φιστίκι, και τα παράγωγα του όπως είναι
    το φυστικοβούτυρο

2. Καρποί με κέλυφος όπως τα καρύδια, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα και τα κάσιους. Ακόμα και όταν τα καταναλώνουμε με διάφορους τρόπους είτε ωμά είτε πίνοντας το γάλα του είτε σε μορφή αλείμματος (αμυγδαλοβούτυρο, φουντουκοβούτυροκ.α).

3. Γάλα, το κλασικό αγελαδινό γάλα έχει κατηγορηθεί για αλλεργίες κυρίως
λόγω της λακτόζης, που είναι ένας υδατάνθρακας που υπάρχει σε αυτό

4. Τα αυγά

5. Σιτάρι ή η γλουτένη (η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο
κριθάρι, τη σίκαλη και τη βρώμη, όπως και το σιτάρι) 

6. Σόγια, είτε καταναλώνοντας το ως όσπριο, ως ρόφημα ή σαν συστατικό σε
επεξεργασμένα veganτρόφιμα 

7. Ψάρια, ειδικά ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός

8. Οστρακοειδή όπως οι γαρίδες ή οι αστακοί

Αναστασία Καραντούνη
Πτυχιούχος Διαιτολόγος- Διατροφολόγος 

Με εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία. 

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λάρισας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter