Οι 9 χρονιές που τελειώνουν σε 9 και άλλαξαν τον κόσμο, στο Docville, την Κυριακή με το Documento

Οι 9 χρονιές που τελειώνουν σε 9 και άλλαξαν τον κόσμο, στο Docville, την Κυριακή με το Documento

Καλώς ήρθες 2019. Χρονιές ανατροπών, ρήξεων, εξεγέρσεων, ιστορικών αναστροφών. Χρονιές που το τελικό τους ψηφίο είναι το εννιά.

Ο Γιώργος Μεράντζας μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής με ειδική αναφορά στην Ηπειρο, την Αριστερά και τη συντροφιά της μουσικής.

– Ο συγγραφέας του βιβλίου «Ηπειρώτικο μοιρολόι» Κρίστοφερ Κινγκ ευχαρίστως θα αντάλλαζε τη ζωή του στην Αμερική με τη ζωή στην Ηπειρο («ακόμη και αν ζω φτωχικά τρώγοντας φασόλια κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής μου») όπως λέει χαρακτηριστικά στην Εμυ Ντούρου.

Οι πιο αναμενόμενες ταινίες της νέας χρονιάς, από τα οσκαρικά φαβορί μέχρι τα επερχόμενα μπλόκμπαστερ που θα σπάσουν ταμεία, σε ένα αναλυτικό αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης. 

– Ένα μουσικό σχήμα τριών Ελληνίδων, το Sinafi Trio, χαλάει κόσμο στη σύγχρονη μουσική σκηνή της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέντευξη τους στην Μαρίνα Αγγελάκη οι Ασινέθ Φωτεινή Κοκκάλα, Μαρίνα Λιόντου Mohamend και Eλενα Μουδίρη Χασιώτου εξηγούν τα μυστικά της επιτυχίας τους.

– Ο κοσμογυρισμένος δημοσιογράφος Νίκος Παπαδογιάννης γράφει για αλλοτινές Πρωτοχρονιές, είτε σε κάποια εξωτική αμμουδιά, με πολύχρωμο κοκτέιλ στα χέρια και αλάτι στο κορμί είτε στα χιονισμένα βουνά της Ευρώπης, με ζεστό κρασί και παγωμένη μύτη.

– Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λακόπουλος με αφορμή το νέο βιβλίο του «Η σκηνοθεσία του δημόσιου προσώπου. Εγχειρίδιο για πολιτικούς και πολιτευόμενους» μιλάει στην Εμυ Ντούρου για τους όρους της πολιτικής επικοινωνίας.

– Πρωτοχρονιά από το Πακιστάν στο Σύνταγμα. H ιστορία του Saki Jutt είναι ένα δυνατό μάθημα ζωής με εικόνες και μνήμες από τις γιορτές στο Πακιστάν όπως τις διηγείται στην Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter