Οι άδειες τρομοκρατών της «17Ν» επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν την μιντιακή υποκρισία

Οι άδειες τρομοκρατών της «17Ν» επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν την μιντιακή υποκρισία

«Ο κατηγορούμενος Χ.Ξ., της συγκεκριμένης υπόθεσης, είχε πάρει νομίζω 7 άδειες, από το 2013, μέχρι που παραβίασε τους όρους τους, αναζητήθηκε και συνελήφθη το 2015» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης για τον Χ. Ξηρό και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν έχω δει καμία φωτογραφία του συγκεκριμένου το 2013 και το 2014…».

Στις άδειες που πήραν καταδικασμένοι τρομοκράτες της «17Ν» επί ημερών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Μ. Καλογήρου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θέλοντας να καταδείξει την υποκρισία συγκεκριμένων κομμάτων και μίντια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, παραθέτοντας μόνο τα αρχικά από τα ονοματεπώνυμα των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των Χ. Ξηρού, Σ. Κονδύλη, Π. Τσελέντη και Κ. Καρατσώλη.

«Ο κατηγορούμενος Χ.Ξ., της συγκεκριμένης υπόθεσης είχε πάρει νομίζω 7 άδειες, από το 2013, μέχρι που παραβίασε τους όρους τους, αναζητήθηκε και συνελήφθη το 2015. Απασχόλησε την κοινή γνώμη, δεν έχω δει καμία φωτογραφία του συγκεκριμένου το 2013 και το 2014, όταν έπαιρνε τις 7 άδειες, ούτε όταν πήγαινε στο χωριό του, στην πόλη του, δεν ξέρω ποιοι ήταν οι όροι που του είχαν επιβληθεί. Τα ίδια ισχύουν για τον Σ.Κ., ο οποίος έτυχε απόλυσης με τα άρθρα 105, 110 και όχι με το νόμο Παρασκευόπουλου, το 2007. Ο Τ.Π. σε 14 τακτικές άδειες και συγκεκριμένα μία το 2008, πέντε το 2009, έξι το 2010 και δυο το 2011» υπενθύμισε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Ο Κ.Κ. έλαβε 5 τακτικές άδειες, 2 το 2008, 3 το 2009 και αποφυλακίστηκε το 2009. Δεν θα συνεχίσω τον κατάλογο. Νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι να αποφασίσουμε ποιο κράτος δικαίου είμαστε».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η αναδρομή του κ. Καλογήρου στις άδειες που δόθηκαν επί ημερών Χ. Αθανασίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης σε μέλη της «17Ν», προκάλεσε… δυσανεξία σε κάποιους εκ των βουλευτών της ΝΔ που βρίσκονταν στην αίθουσα.

«Καμία φωτογραφική διάταξη για Κουφοντίνα»

Μετά από σχετική επισήμανση του Μ. Βορίδη περί στοχευμένης διάταξης για τον Δ. Κουφοντίνα, ο κ. Καλογήρου αποσαφήνισε ότι η ρύθμιση για τις αγροτικές φυλακές και συγκεκριμένα η οριζόντια εξομοίωση του ευεργετικού υπολογισμού ημερών ποινής αποσκοπεί στο να μην υπάρχουν αγροτικές φυλακές διαφορετικών ταχυτήτων. Ειδικότερα, σε κάποιες αγροτικές φυλακές τα λεγόμενα «μεροκάματα» μετρούν για δύο μέρες ποινής και σε άλλες για τρεις, με τη ρύθμιση να τα εξομοιώνει σε όλες για τρεις. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέληξε τονίζοντας πως η εν λόγω διάταξη δεν αφορά τον Δ. Κουφοντίνα, αλλά το ανάποδο. Δηλαδή, όσους κρατούμενους των οποίων κάθε «μεροκάματο» μετρά για δύο μέρες και όχι για τρεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter