Οι «Άγρυπνοι Πολίτες» καλούν στην τελευταία αγρυπνία για το περιβάλλον

Οι «Άγρυπνοι Πολίτες» καλούν στην τελευταία αγρυπνία για το περιβάλλον

Οι Άγρυπνοι Πολίτες κλείνουν δύο μήνες καθημερινής παρέμβασης κατά του αντιπεριβαλλοντικού νόμου Χατζηδάκη, πραγματοποιώντας ανοιχτό κάλεσμα για την αγρυπνία του Σαββάτου (4/7).

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών (62 νυχτών όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι Άγρυπνοι Πολίτες) καθημερινής παρέμβασης, γίνεται κάλεσμα για συμμετοχή σε συμβολική αγρυπνία «για στήριξη της συνέχειας του αγώνα κάθε πολίτισσας και πολίτη που εναντιώνεται στο νόμο Χατζηδάκη, σε όλες τις πληγείσες περιοχές αλλά και στα αστικά κέντρα. Επίσης για το λόγο αυτό αρκετά άτομα θα ταξιδέψουν την ίδια ημέρα στα Άγραφα για το πανελλαδικό κάλεσμα και ανάβαση-διαμαρτυρία στη Νιάλα, όπου θα ανεμίσουμε το πανό μας», όπως σημειώνεται.

«Οι Αγρυπνίες μπορεί να σταματούν, αλλά δεν θα πάμε ξανά για ύπνο»,τονίζουν οι Άγρυπνοι Πολίτες στο κάλεσμα για τη δράση του Σαββάτου.

Έπειτα, υπογραμμίζονται ορισμένα από τα κυριότερα επιτεύγματα που έφερε η εν λόγω δράση: «Η επιμονή μας ενέπνευσε πολύ κόσμο και αυτό κινητοποίησε άτομα σε όλη τη χώρα, με Αγρυπνίες να πραγματοποιούνται σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Σκιάθο.

Καλλιτέχνες του δικτύου Support Art Workers αφού βρέθηκαν στη δράση μας ενεργοποιήθηκαν και δημιούργησαν το δίκτυο Support Earth που έχει στόχο τη συσπείρωση γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η δράση μας συζητήθηκε επανειλημμένα στη Βουλή με τον υπουργό Περιβάλλοντος και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναγκάζονται να δώσουν εξηγήσεις για την άδικη καταστολή μας στις 4 Μαΐου.

Στις 21 Μαΐου, έγινε παρέμβαση στο Υπ. Περιβάλλοντος από ανεξάρτητους πολίτες με τη συμμετοχή κάποιων Άγρυπνων. Το βράδυ της ίδιας ημέρας μαζεύτηκαν εκατοντάδες άτομα μπροστά από τη Βουλή για την υποστήριξη μας αλλά και τον ‘’εορτασμό’’ της πανευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000.

Το βράδυ της 5ης Ιουνίου, παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εκατοντάδες από τα παρευρισκόμενα στην απογευματινή διαμαρτυρία άτομα, παρέμειναν στο δρόμο συμπαραστεκόμενα στους Άγρυπνους, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη το επόμενο πρωί και το σχηματισμό δικογραφίας κατά 11 ατόμων, μετά από 16 ώρες ειρηνικής διαμαρτυρίας και με την Λεωφόρο Αμαλίας να παραμένει κλειστή.

Ακόμη, όλο αυτό το διάστημα, οι αναίτιες προσαγωγές, όπως επίσης και οι συλλήψεις που οδήγησαν σε δικογραφίες εις βάρος των διαμαρτυρόμενων ατόμων σε καμία περίπτωση δεν είχαν κατασταλτική επίδραση πάνω μας. Στον αντίποδα, το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μεγαλώσουν το πείσμα μας για τη διεκδίκηση της κατάργησης αυτού του νόμου, καθώς θεωρούμε πως οι πολίτες έχουν την ηθική υποχρέωση να εναντιώνονται σε ανήθικους νόμους.

Επιπλέον, είναι γεγονός πως από τις 4 Μαΐου έως σήμερα, οι διαμαρτυρίες ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη και σε κάθε περιβαλλοντικό έγκλημα αυξάνονται και εντείνονται, τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και στη νησιωτική. Έτσι, αντιλαμβανόμεν@ τον παλμό των πολιτών, για ρήξη με αυτόν το νόμο, λάβαμε την απόφαση να διακόψουμε τις Αγρυπνίες μας, και να ενώσουμε τις φωνές μας, όλ@ μαζί, στα πληγέντα και όχι μόνο μέτωπα.

Το όραμα μας είναι να συνυπάρχουμε με συνείδηση και σεβασμό, σε αρμονική βιώσιμη σχέση με το φυσικό περιβάλλον και όχι να κυριαρχούμε επί αυτού. Διεκδικούμε την κλιματική δικαιοσύνη. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter