Οι αιχμές κατά της διοίκησης αιτία απόλυσης του Μπέντο

Οι αιχμές κατά της διοίκησης αιτία απόλυσης του Μπέντο

Το αναμενόμενο διαζύγιο Ολυμπιακού-Μπέντο βγήκε τελικά σήμερα και μόνο συναινετικό δεν είναι. 

Κι αυτό γιατί, ενώ την προηγούμενη βδομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε βγει με δήλωση του μετά την ήττα από τον Πανιώνιο και είχε στηρίξει τον προπονητή που με τη σειρά του στήριζε την διοίκηση όλη τη χρονιά (για μη μεταγραφές, για πωλήσεις βασικών παικτών κλπ), εντούτοις ο Πορτογάλος προπονητής μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ… θυμήθηκε ξαφνικά τις ευθύνες της διοίκησης και άφησε αιχμές εναντίον της! Κάτι που δεν άρεσε φυσικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη και οδήγησε στο σημερινό διαζύγιο…

Έτσι, τη στιγμή που όλοι πίστευαν πως ο Μπέντο θα παρέμενε στον πάγκο και για το ματς της ερχόμενης Πέμπτης με την Μπεσίκτας για το Europa League, ήρθε η απόλυση του Πορτογάλου, για να δημιουργήσει ένα νέο αρνητικό ρεκόρ ο ιδιοκτήτης των «ερυθρολεύκων» με την πρόσληψη 4ου τεχνικού μέσα η ίδια σεζόν! Μια σεζόν που ξεκίνησε με τον Μάρκο Σίλβα, ακολούθησε ο Βίκτορ Σάντσεθ και μετά τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions league, προσλήφθηκε ο Πάουλο Μπέντο που δεν πρόλαβε να συμπληρώσει 7 μήνες στο τιμόνι της ομάδας! Το τιμόνια ανέλαβε προσωρινά ο Βασίλης Βούζας, ο οποίος και θα πορευτεί με την ομάδα μέχρι την ανάληψη του 5ου κόουτς…

Εδώ και μέρες ακούγονταν και γράφονταν διάφορα ονόματα ως υποψήφιοι διάδοχοι του Μπέντο. Και από σήμερα η προπονητολογία πήρε φωτιά! Μάλιστα εν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται αν ο Ολυμπιακός περάσει αλώβητος από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την μεθεπόμενη αγωνιστική στη Λεωφόρο, τότε δεν αποκλείουν να προχωρήσει ο Μαρινάκης ακόμα και με δίδυμο Βούζα-Καμπιάσο, από τη στιγμή που ο Αργεντινός μέσος έχει δηλώσει ότι θα κρεμάσει τα παπούτσια του και θα ασχοληθεί με την προπονητική.

Πάντως το πιο ισχυρό σενάριο θέλει τον Γάλλο Φιλίπ Μοντανιέ, πρώτο υποψήφιο για το πάγκο του Ολυμπιακού, τη να σεζόν. Λέγεται μάλιστα ότι τον Μοντανιέ πήγε στη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τον καιρό που βρισκόταν ένα βήμα από το να αναλάβει την αγγλική ομάδα.

Τον «άδειασε» ο Τσόρι

Προάγγελος της απόλυσης του Μπέντο μπορεί να θεωρηθεί η τοποθέτηση του Τσόρι Ντομίνγκες στο facebook, όπου «κάρφωσε» τον Πορτογάλο κατηγορώντας τον για όσα δήλωσε μετά το ματς της Τούμπας. Άλλωστε ο Μπέντο είχε δείξει καιρό τώρα ότι δεν υπολόγιζε τον Αργεντινό μέσο και το είχε παραγκωνίσει εντελώς, οπότε ο Τσόρι του το κρατούσε… μανιάτικο. 

Έγραψε χαρακτηριστικά:

“Ως αρχηγός αυτής της ομάδας έχω εκπλαγεί με τις δηλώσεις του προπονητή μας μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Έχουμε μεγάλους παίκτες, με σπουδαία προσωπικότητα και ομολογώ ότι περίμενα ότι θα μας διατηρούσε όλους ενωμένους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όπως έκανε την προηγούμενη Κυριακή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Είναι ώρα να πάρουμε την ευθύνη για το πόσο κακή είναι η ομάδα μας, να κοιτάξουμε μέσα μας και να μην ρίξουμε το φταίξιμο σε άλλους. Δεν μπορούμε να βάλουμε το “εγώ” πάνω από το καλό της ομάδας, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές φέτος. Πρέπει να καταλάβουμε, να γνωρίζουμε την ιστορία αυτού του συλλόγου και να τον υπερασπιστούμε όπως πρέπει. Προσωπικά νιώθω εδώ και πολύ καιρό ενοχλημένος με το τι συμβαίνει, αλλά πίστευα ότι με πολλή δουλειά και υπομονή θα μπορούσαν να βελτιωθούν τα πράγματα, αλλά δεν έγινε έτσι. Αγαπώ αυτό τον σύλλογο και πρέπει να παραδεχθώ ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ όλους μας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αξίζει πολύ καλύτερα πράγματα!”

Στο Τσόρι απάντησε λιγο αργότερα, μέσω του Sport24.gr, ο Κάρλος Γκονσάλβες, μάνατζερ του Πάουλο Μπέντο, λέγοντας την ατάκα: “Είναι ποντίκι ο Ντομίνγκες”

Πορτογάλοι και Τούρκοι

Όπως ήταν φυσικό στην πατρίδα του Μπέντο σήμανε συναγερμός και τα πορτογαλικά ΜΜΕ έκαναν την απόλυση βασικό θέμα. Η “Record” στάθηκε στον παραγκωνισμό των Μάριν, Καμπιάσο και Τσόρι, ως βασική αιτία του διαζυγίου. “Πίσω από την απομάκρυνση του Μπέντο είναι οι συνεχείς παρεμβάσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού στη διαχείριση της ομάδας. Οι πιο παλιοί ποδοσφαιριστές και με το περισσότερο βάρος στο συλλογο, οι Μάρκο Μάριν, Εστέμπαν Καμπιάσο και Τσόρι Ντομίνγκες ήταν επιβολή της διοίκησης. Ταυτόχρονα, η πολιτική των μεταγραφών έπληξε τη δουλειά του Μπέντο. Ο τεχνικός είχε υποδείξει να μην μεταγραφούν οι δύο παίκτες. Ο αρχηγός, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, και ο δεξιός μπακ, Ομάρ Ελαμπντελαουί. Και οι δύο έφυγαν. Πέρα από τα καλά αποτελέσματα έβαλε νεαρούς παίκτες ως βασικούς και οι Ανδρούτσος, Μανθάτης, Ρέτσος και Νικολάου είναι μερικά παραδείγματα”, αναφέρει χαρακτηριστικά

Η “O Jogo” από την πλευρά της επεσήμανε το γεγονός ότι ο Μπέντο έχει απολυθεί δύο φορές (Κρουζέιρο, Ολυμπιακός) σε διάστημα μικρότερο των δέκα μηνών. Αναφέρει ότι “ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αντιστάθηκε στα άσχημα αποτελέσματα σε Κρουζέιρο και Ολυμπιακό. Δύσκολο διάστημα για τον Πάουλο Μπέντο. Δύο απολύσεις σε λιγότερο από δέκα μήνες”.

Κεντρικό θέμα ήταν ο Μπέντο και στην “A bola” που όμως δεν σχολίασε την απόλυση.

Χαμός πάντως έγινε και στην Τουρκία, αφού η Μπεσίκτας αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό σε τρεις μέρες για το Europa league. Η “Fanatik” γράφει «απολύθηκε ο Μπέντο. Σεισμός στον αντίπαλο της Μπεσικτας”, ενώ η “Fotomac” γράφει: “Σεισμός στον Ολυμπιακό πριν από το ματς με την Μπεσίκτας”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter