Οι… ακλόνητοι Γενικοί Γραμματείς Κουρμούσης και Μαντζούφας

Οι… ακλόνητοι Γενικοί Γραμματείς Κουρμούσης και Μαντζούφας

Το …ρεκόρ παραμονής σε θέση ευθύνης που συνδέεται με τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ) διεκδικεί ο 46χρονος Νίκος Μαντζούφας (φωτογραφία δεξιά), ο οποίος αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ.

Τον αξιοποιεί και η κυβέρνηση της ΝΔ , έχοντας συμπληρώσει ήδη περίπου εννιά χρόνια ως επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ . Είχε τοποθετηθεί μέσω της διαδικασίας του open.gov της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και έκτοτε συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο πεδίο των συμπράξεων. Από την Αχαΐα η καταγωγή του, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα, σε διεθνή τραπεζικό όμιλο στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και την τελευταία πενταετία σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία ως επικεφαλής του τομέα project finance. Έχει συμμετάσχει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε σημαντικό αριθμό έργων μετοχοποιήσεων /ιδιωτικοποιήσεων και Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια καθώς και στην ομάδα εργασίας του Τ.Ε.Ε. για τις ΣΔΙΤ.

Την ίδια ώρα, παραμένει Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ο Φώτης Κουρμούσης. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τον απέπεμψε. Θυμίζουμε ότι είχε διοριστεί τον Ιούλιο του 2016 επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η οποία αποτελεί αυτόνομη δημόσια υπηρεσία που εποπτεύεται από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (απαρτίζεται από τους Υπουργούς Οικονομίας-Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης). Έχει αναλάβει τον συντονισμό εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους, με επίκεντρο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, καθώς και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο (ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ). Είναι Διδάκτορας Μηχανικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου ανέλαβε και καθήκοντα βοηθού Καθηγητή (ΕΔΙΠ).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter