Οι ακριβότερες πόλεις της Ευρώπης για τα Χριστούγεννα

Οι ακριβότερες πόλεις της Ευρώπης για τα Χριστούγεννα

Ποια είναι η ακριβότερη πόλη της Ευρώπης την περίοδο των Χριστουγέννων; Σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων travelmyth, η απάντηση βρίσκεται πολύ βόρεια και πιο συγκεκριμένα στο Ρέικιαβικ. Ενώ και η Αθήνα βρίσκεται στη μέση της λίστας.

Η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο της Ισλανδικής πρωτεύουσας την παραμονή των Χριστουγέννων ξεπερνά τα 300 ευρώ.

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το Λονδίνο, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό Χριστουγέννων για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στη βρετανική πρωτεύουσα είναι λίγο κάτω από τα 300 ευρώ.

Σχεδόν 50 ευρώ φθηνότερα βρίσκεται η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία στο Παρίσι την παραμονή των Χριστουγέννων. Στην τέταρτη θέση με μέση τιμή που προσεγγίζει τα 200 ευρώ βρίσκεται η Ρώμη, που είναι η μοναδική πρωτεύουσα του Νότου στην πρώτη δεκάδα.

Από τις πρώτες θέσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πρωτεύουσες της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Τσεχίας, όπως και οι δημοφιλείς προορισμοί για city breaks, το Άμστερνταμ και το Δουβλίνο.

Η Αθήνα στην 23η θέση με μέση τιμή διανυκτέρευσης ελάχιστα πάνω από τα 100 ευρώ.

Είναι από τις φθηνότερες μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, μία θέση πάνω από το Βερολίνο, ενώ χαμηλότερα βρίσκονται η Μόσχα, η Βαρσοβία και το Βουκουρέστι. Στα Βαλκάνια πάντως η Αθήνα είναι η ακριβότερη πρωτεύουσα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι γειτονικές μας πρωτεύουσες βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης με μέση τιμή ξενοδοχείων σε Σόφια, Τίρανα και Σκόπια να είναι από 40 έως 50 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter