Οι ακροδεξιοί «Αδελφοί της Ιταλίας» έκαναν κατάληψη στο κοινοβούλιο

Οι ακροδεξιοί «Αδελφοί της Ιταλίας» έκαναν κατάληψη στο κοινοβούλιο

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο ιταλικό κοινοβούλιο καθώς βουλευτές από το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι κατέλαβαν την αίθουσα δηλώνοντας την εναντίωσή τους στο πράσινο πάσο, αφού το θεωρούν αντισυνταγματικό.

Η διαμαρτυρία των Αδελφών της Ιταλίας ενάντια στο διάταγμα για την πράσινο πάσο παρέλυσε το κοινοβούλιο για σχεδόν μία ώρα. Κρατούσαν ασπρόμαυρα πλακάτ που έγραφαν “NO GREEN PASS” (Όχι Στο Πράσινο Πάσο) ψηλά στο ημικύκλιο του κοινοβουλίου. Ο καυγάς πυροδοτήθηκε από την απόφαση της προεδρίας να μην χορηγηθεί μυστική ψηφοφορία για τις ψήφους σχετικά με την προκαταρκτική απόφαση στην πρόταση αντισυνταγματικότητας που παρουσίασε το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι για το διάταγμα της κυβέρνησης. Μετά από μια ώρα οι Αδελφοί απελευθέρωσαν το ημικύκλιο και η τάξη αποκαταστάθηκε στη βουλή που απέρριψε την αντισυνταγματικότητα του διατάγματος.

Το διάταγμα που περιέχει τις διατάξεις για την πράσινο πάσο και την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις 31 Δεκεμβρίου αμφισβητήθηκε αμέσως από τους Αδελφούς Ιταλούς, που έκαναν λόγο για «διάκριση στον κόσμο της εργασίας» που «κάνει την πανδημία να την πληρώνουν πάντα οι ίδιοι».
Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Forza Italia (Μπερλουσκόνι) είναι πιστοί στην γραμμή του Δημοκρατικού κόμματος. Την ίδια στιγμή η Λέγκα εξήγησε ότι ήθελε να ψηφίσει εναντίον της αντισυνταγματικότητας με σκοπό να έχει την δυνατότητα να τροποποιήσει το κείμενο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter