Οι ακροδεξιοί στη Γερμανική Βουλή

Οι ακροδεξιοί στη Γερμανική Βουλή

Σύμφωνα με τα exit polls που μετέδωσε πριν από λίγο η γερμανική τηλεόραση, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) της Άγκελα Μέρκελ συγκεντρώνουν το 33,5% αναδεικνύονται πρώτο κόμμα στη γερμανική βουλή και η επικεφαλής τους παραμένει Καγκελάριος της χώρας

Ιστορικό χαμηλό για τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς, (SPD) το 21%.

Το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) με το 9% που του δίνουν τα exit polls βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο του να ξεπεράσει το 10% αλλά μακριά από την τρίτη θέση που ήθελε καθώς τόσο οι ακροδεξιοί (AfD) όσο και οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» (FDP) βρίσκονται μπροστά απ’ αυτό.

Οι Ακροδεξιοί με 13% γίνονται το τρίτο κόμμα και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες με 10% επανέρχονται στην Μπούντεσνταγκ και θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα να συμμετέχουν στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό.

Το ίδιο ποσοστό με την «Αριστερά» δίνουν τα exit polls και στο κόμμα των «Πράσινων» 9%, που δεν έχει πλέον καμία σχέση με το κόμμα εκείνο που προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη και οι τότε ομοϊδεάτες τους δημιούργησαν κόμματα Οικολόγων. Στο εγγύς μέλλον είναι πολύ πιθανό να στηρίζει την κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Ελεύθερων Δημοκρατών.

Τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου στις 9 ώρα Ελλάδος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter