Οι ...αλλοπρόσαλλες κάλτσες είναι για τους ...πετυχημένους!

Η συμμόρφωση με τα κοινώς παραδεκτά –τα σε κάθε εποχή κοινώς παραδεκτά– είναι, για πολλούς από εμάς, ο τρόπος που ζούμε τη ζωή μας. Το ίδιο ισχύει και για τα ενδύματα που χρησιμοποιούμε, το ίδιο ισχύει και για τις κάλτσες που φοράμε.

Ναι, οι κάλτσες μπορεί να είναι μην είναι το πιο προφανές κομμάτι της ένδυσης μας, μπορεί να κρύβεται στο κάτω μέρος των παντελονιών μας. Όμως, η κάλτσα «μιλάει», λέει πολλά, και για εμάς τους ίδιους αλλά και για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι.

Κι αν εμείς οι άντρες φοράμε «τρελές» κάλτσες κι όχι τις συνηθισμένες μαύρες, μπλε, γκρι; Τι λένε αυτές;

Απάντηση προσπαθεί να δώσει μελέτη ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η οποία, πρόσφατα, δημοσιεύθηκε στο «Journal of Consumer Research». Οι Silvia Belleza, Francesca Gino και Anat Keinan διερεύνησαν τη θεωρία ότι αυτούς που έχουν αντικονφορμιστική συμπεριφορά όσον αφορά τις κάλτσες που διαλέγουν να φορέσουν οι άλλοι ενδέχεται να τους βλέπουν ως έχοντες πιο υψηλό στάτους και ως κατέχοντες περισσότερες δεξιότητες απ' ό,τι οι συμβατικοί (στην επιλογή κάλτσας, πάντα).

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.