Οι «αμαρτωλές» φοιτητικές εστίες Ζωγράφου (Photos)

Εκρηκτικός μηχανισμός δεν υπήρχε, η έκρηξη έγινε λόγω κακοσυντήρησης – ή μάλλον λόγω μη συντήρησης – του ανελκυστήρα, ενώ ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματίες.

Μία βόλτα δέκα λεπτών αρκεί για να πειστεί κάποιος πως η κατάσταση, συνολικά του κτιρίου, είναι από άθλια έως επικίνδυνη.

Η Παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου, όπως λέγεται, έχει 569 δωμάτια, λειτουργεί από το 1975 και στεγάζεται σε ένα 10οροφο κτίριο στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Αρμόδιο για την συντήρηση του κτιρίου είναι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης).

Σύμφωνα με το επίσημο καταστατικό και τους κανόνες που απευθύνονται στους σπουδαστές που μένουν στο κτήριο «ο οικότροφος πρέπει να θέτει το δωμάτιο του στην διάθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας για εξωτερικές και εσωτερικές επισκευές, σε τακτικά διαστήματα κατά την διάρκεια του έτους και αφού ενημερωθεί νωρίτερα, έτσι ώστε αυτά να προβαίνουν στην αποκατάσταση ή στην εκτέλεση επισκευών στις κτιριακές εγκαταστάσεις, χωρίς να διασαλεύεται η ευταξία και ησυχία του χώρου».

Αντ’ αυτού, μπαίνοντας κάποιος σε αυτό το κτήριο της δεκαετίας του 70, καταλαβαίνει αμέσως πως η «Τεχνική υπηρεσία» δεν έχει πατήσει το πόδι της για χρόνια, τόσο όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, όσο και για τα δωμάτια.

Από τους τοίχους, που είναι γεμάτοι υγρασία, λείπουν ολόκληρα κομμάτια και σε πολλά σημεία βλέπεις κατευθείαν τα τούβλα, οι ντουζιέρες έχουν σκουριάσει, οι μπαλκονόπορτες είναι σπασμένες, με αποτέλεσμα τον χειμώνα να κάνει κρύο και να μπαίνει βροχή.

Η θέρμανση δεν λειτουργεί σε όλα τα δωμάτια και η αγορά ηλεκτρικών σωμάτων καλοριφέρ ή σομπών είναι απαραίτητη .

Μπαίνοντας στο ασανσέρ νιώθεις ότι παίζεις στη ρουλέτα το αν θα βγεις ή όχι.

Από την άλλη μεριά, στα δωμάτια, η «Τεχνική Υπηρεσία» όχι μόνο δεν πραγματοποιεί εργασίες με δική της πρωτοβουλία, αλλά αρνείται ουσιαστικά να επιδιορθώσει βλάβες για τις οποίες καλείται να το κάνει από τους ίδιους τους φοιτητές.

Για παράδειγμα, ένας νιπτήρας που βρίσκεται μέσα σε δωμάτιο και όχι σε κοινόχρηστους χώρους έχει σπάσει εδώ και πέντε μήνες. Πέντε μήνες έχει ζητήσει την αντικατάσταση του και μάλιστα εγγράφως ο φοιτητής που μένει στο δωμάτιο και δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Το documentonews.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους, πράγμα που δεν κατέστη δυνατό. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.