Οι «Αναλώσιμοι» ξανά σε δράση

Οι «Αναλώσιμοι» ξανά σε δράση

Το 2010 με μια περιπέτεια παλιάς κοπής που σκηνοθέτησε ο Σιλβέστερ Σταλόνε, όλη η dream team της κινηματογραφικής δράσης, φόρεσε τα καλά της. Δεκατρία χρόνια μετά, το τέταρτο φιλμ της σειράς «Αναλώσιμοι» είναι έτοιμο να βγει στις αίθουσες.

Οι «Αναλώσιμοι» (“The expendables”) αφηγούνται την ιστορία μιας ομάδας έξι άριστα εκπαιδευμένων μισθοφόρων που προσλαμβάνεται από έναν μυστηριώδη άντρα, με αποστολή την ανατροπή του δικτάτορα ενός νησιού της Καραϊβικής. Ο τίτλος του φιλμ είναι και η υπογραφή της ομάδας που αναλαμβάνει τέτοιες ειδικές αποστολές. Τα μέλη της είναι ένα κι ένα: ο Σιλβέστερ Σταλόνε είναι ο Μπάρνι Ρος, ο Τζέισον Στέιθαμ υποδύεται τον Λι Κρίστμας, ο θηριώδης σουηδός Ντολφ Λούγκρεν (που ήταν ο σοβιετικός Ιβάν Ντράγκο, το αντίπαλο δέος του Ρόκι Μπαλμπόα στο τέταρτο μέρος της σειράς «Ρόκι») παίζει τον Γκιούναρ Γιένσεν, ο Τζετ Λι είναι ο  Γιν Γιανγκ, τον Χέιλ Σίζαρ υποδύεται ο Τέρι Κρους και, τέλος, ο ειδικός στις εκρήξεις Τολ Ρόουντ έχει το πρόσωπο του αμερικανού ηθοποιού Ράντι Κουτούρ. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, εκείνο των κακών, οι Έρικ Ρόμπερτς και Μίκι Ρουρκ έχουν το δικό τους ρόλο, ενώ η καλτ φιγούρα της ιστορίας είναι ο σκιώδης μίστερ Τσερτς του Μπρους Γουίλις. Φυσικά από το πάρτι δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο έτερος πυλώνας της υπερηρωικής περιπέτειας των 80ς: ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έχει μια ολιγόλεπτη αλλά χαρακτηριστική εμφάνιση-φόρο τιμής στο ένδοξο παρελθόν του. Εκείνο το φιλμ του 2010 είχε μπάτζετ γύρω στα 80 εκατομμύρια δολάρια (βλέπεις τόσοι σταρ μαζεμένοι κοστίζουν αρκετά) και μάζεψε γύρω στα 275 εκατομμύρια δολάρια από τις παγκόσμιες αγορές, ανάβοντας το πράσινο φως για τη συνέχεια του που ήρθε μετά από δύο χρόνια. Η ταινία που γύρισε ο Σάιμον Γουέστ κάλυψε τις σημαντικές παραλείψεις του αρχικού φιλμ με τις προσθήκες των απαραίτητων Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ και Τσακ Νόρις: φυσικά έσκισε στα ταμεία με τις εισπράξεις να αγγίζουν τα 315 εκατομμύρια δολάρια. Το τρίτο φιλμ σε σκηνοθεσία Πάτρικ Χιουζ («Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή») που βγήκε στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2014 δεν είχε ανάλογο σουξέ (οι πιο λίγες εισπράξεις της τριλογίας μόλις και ξεπέρασαν τα 214 εκατομμύρια δολάρια) αλλά και πάλι το πρόσημο ήταν θετικό, δίνοντας το πράσινο φως για τη δημιουργία ενός ακόμη φιλμ.

Παρότι οι γερόλυκοι της δράσης έχουν προσθέσει κι άλλα χρονάκια στις επιβαρημένες πλάτες τους, το απενοχοποιημένο χιούμορ και η απλόχερη διασκέδαση καλά κρατούν στο τέταρτο μέρος όπως φαίνεται και στο τρέιλερ που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Στο«Expend4bles», που μεταξύ άλλων έκανε γυρίσματα και στην Θεσσαλονίκη το 2021, βλέπουμε νέο αίμα να προστίθεται στα καρέ που σκηνοθέτησε ο Σκοτ Γουό. Οι Μέγκαν Φοξ, 50 Cent, Τόνι Τζα, Τζέικομπ Σκίπιο, Λέβαϊ Τραν, Εντι Χολ, Ικο Ουγάις και Αντι Γκαρσία έρχονται να διεκδικήσουν αρκετή από τη λάμψη της παλιοσειράς των Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Ντολφ Λούντγκρεν. Το αν τα κατάφεραν θα το διαπιστώσουμε στις 22 Σεπτεμβρίου όταν θα κάνει πρεμιέρα το φιλμ στις ελληνικές αίθουσες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter