Οι «ανεπιθύμητοι» Ρώσοι διπλωμάτες θα φύγουν από τις ΗΠΑ την 1η Ιανουαρίου

Οι «ανεπιθύμητοι» Ρώσοι διπλωμάτες θα φύγουν από τις ΗΠΑ την 1η Ιανουαρίου

Οι Ρώσοι διπλωμάτες που κηρύχθηκαν «ανεπιθύμητοι» (persona non grata) καθώς χαρακτηρίστηκαν από την Ουάσιγκτον πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών κατασκοπείας, θα φύγουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για την Ρωσία την 1η Ιανουαρίου, ανέφερε το γραφείο τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Θα αναχωρήσουν με ναυλωμένη πτήση εντός των 72 ωρών (από την παραλαβή της ειδοποίησης)», ανέφερε το γραφείο τύπου.

Το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών, το κλείσιμο δύο ρωσικών διπλωματικών αποστολών και την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος έξι προσώπων και πέντε οντοτήτων. Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν ως αντίποινα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών υπηρεσιών και οργάνων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το Κρεμλίνο αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον.

Το γραφείο τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον ανέφερε ότι οι κυρώσεις αφορούν μέλη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία δεν θα απελάσει κανέναν ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter