Οι Anonymous επέστρεψαν;

Οι Anonymous επέστρεψαν;

Η ομάδα χακτιβιστών φέρεται να ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook ένα βίντεο-παρέμβαση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα και να επανέφερε στη δημοσιότητα υπόθεση παιδεραστίας με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. 

Μετά από τρία χρόνια αφωνίας, ο λογαριασμός στο Facebook των Anonymous φιλοξένησε ένα βίντεο-παρέμβαση των ακτιβιστών-χάκερ, στο οποίο εκφράζουν την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού που καταγγέλλουν την ατιμώρητη αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών.

Η εγκυρότητα του βίντεο δεν έχει εξακριβωθεί, ωστόσο το γεγονός ότι συνέπεσε με το χακάρισμα της ιστοσελίδας της αστυνομίας της Μινεσότα συνηγορεί υπέρ του σεναρίου η συγκεκριμένη παρέμβαση να προέρχεται πράγματι από τους Anonymous. Σε αυτήν, η ομάδα χακτιβιστών (ακτιβιστές χάκερ) προαναγγέλλει δημοσιοποίηση στοιχείων που αποδεικνύουν γενικότερες «αμαρτωλές» πρακτικές της αστυνομίας της Μινεσότα.

Ο Έπσταϊν και ο Τραμπ

Παράλληλα, δημοσιοποιήθηκε το «Μικρό Μαύρο Βιβλίο» του καταδικασμένου για παιδεραστία χρηματιστή, Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του τον περασμένο Αύγουστο. Σε αυτό, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, υπάρχει ένας μεγάλος κατάλογος διασήμων, στον οποίο μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονταν η κόρη του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, το μοντέλο Ναόμι Κάμπελ και ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο φως το «βιβλιαράκι διευθύνσεων του Έπσταϊν», ενώ τις προηγούμενες φορές ο ιστότοπος ελέγχου (fact-checking) Snopes είχε υποστηρίξει ότι η ύπαρξη συγκεκριμένων ονομάτων στο συγκεκριμένο κατάλογο δεν σήμαινε ότι γνώριζαν απαραίτητα το χρηματιστή, αλλά ότι επρόκειτο πιθανότατα για άτομα που ο Έπσταϊν θα ήθελε να συμπεριλάβει στον κύκλο γνωριμιών του.

Ένα ακόμη έγγραφο που φέρεται να έφεραν και πάλι στο φως οι Anonymous την περασμένη εβδομάδα, είναι μια μήνυση το 2016 γυναίκας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, με την οποία κατηγορούσε τον σημερινό πρόεδρο ότι την είχε βιάσει σε πάρτι που είχε διοργανώσει ο Έπσταϊν, όταν η ίδια ήταν μόλις 13 ετών. Η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στο δικαστήριο, καθώς λύθηκε εξωδικαστικά. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, οι Anonymous φέρονται να κατηγορούν τον Τραμπ ότι βρίσκεται πίσω από τον θάνατο του παλιού του φίλου, Τζέφρι Έπσταϊν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter