Οι αντιδράσεις αναγκάζουν τον Θάνο Πλεύρη να επαναφέρει στη θέση τους όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν

Οι αντιδράσεις αναγκάζουν τον Θάνο Πλεύρη να επαναφέρει στη θέση τους όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν

Μετά τις έντονες αντιδράσεις από τους υγειονομικούς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κύκλους προσκέιμενους σε αυτήν όχι μόνο για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αλλά και για την πρόθεσή της να μην επαναφέρει στη θέση τους όσους τελικά εμβολιαστούν, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και αναγκάστηκε δια του νέου υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη να προωθήσει τροπολογία με την οποία όσοι εμβολιαστούν με την πρώτη δόση να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους.

Η δήλωση του υπουργού Υγείας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του προσωπικού του ΕΣΥ θεσπίστηκε προκειμένου να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών, όχι μόνο έχει εμβολιαστεί, αλλά έχει δώσει μάχη για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο νόμος εφαρμόζεται για τους λίγους ανεμβολίαστους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που προστρέχουν στο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή του γίνεται με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Και στην εφαρμογή αυτή δεν θα υπάρξει παρέκκλιση. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί.

Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter