Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό

Με σκληρές ανακοινώσεις απάντησε η αντιπολίτευση στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο. 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ελληνικός λαός έχει δει τόσες οβιδιακές μεταμορφώσεις και τόσους λεονταρισμούς του κ. Τσίπρα, που δυσκολεύεται να πιστέψει πλέον οτιδήποτε λέει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Τσίπρας – Καμμένος και οι βουλευτές τους ψήφισαν ένα τέταρτο Μνημόνιο, επιβάλλοντας σκληρά μέτρα λιτότητας, μείωση του αφορολόγητου και περικοπές συντάξεων».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι η συζήτηση για το χρέος είναι «η μητέρα των μαχών», με στόχο να ξεγελάσει το λαό, να δικαιολογήσει τα μνημόνια που ψηφίζει και να κρύψει ότι η όποια συμφωνία για το χρέος δεν ακυρώνει ούτε την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, ούτε το γεγονός ότι ο λαός και τα παιδιά του θα κληθούν να πληρώσουν για ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνονται.

Το Ποτάμι

Ο κ.Τσίπρας, εξακολουθεί να μιλάει για επιτυχίες. Επιτυχία στη διαπραγμάτευση για τα μέτρα, επιτυχία στη διαπραγμάτευση για το χρέος, επιτυχία στην οικονομία…. Κι από επιτυχία σε επιτυχία, φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Ο πρωθυπουργός, αποφεύγει και πάλι να πει ποια είναι η θέση της Ελλάδας για το χρέος.

Μιλώντας προς τους υπουργούς του, αρκέστηκε σε ευχές και γενικότητες: «Εμείς διεκδικούμε τα χαμηλότερα δυνατά πλεονάσματα ώστε να έχουμε λύση κοινωνικά βιώσιμη. Διεκδικούμε δεσμεύσεις για συγκεκριμένες αναπτυξιακές δράσεις ώστε να πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Και βεβαίως τη μεγαλύτερη δυνατή επέκταση καθώς και την ομαλοποίηση της καμπύλης των αποπληρωμών». Λέξη για το τι συγκεκριμένα ζητάμε. Και δεν το κάνει για δυο λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι δυστυχώς προσέρχεται στη συζήτηση δίχως πρόταση, αναμένοντας που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-Γερμανίας και τι θα του δώσουν. Ο δεύτερος είναι ότι δεν θέλει να γίνει σύγκριση με αυτά που τελικά θα πάρει (ή δεν θα πάρει)

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ.Τσίπρας όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα πανηγυρίσει για τη νέα μεγάλη επιτυχία ύστερα από το Eurogroup ή από Σύνοδο Κορυφής. Άλλη μια από τις επιτυχίες στις οποίες μας έχει συνηθίσει.

Σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών θέλει ο Λεβέντης

Την άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, επισημαίνοντας ότι το κρίνει απαραίτητο, γιατί θεωρεί ότι η κυβέρνηση, έτσι όπως λειτουργεί, κάνει αφιλόξενη τη χώρα σε επενδύσεις και μεγιστοποιεί τους κινδύνους του Grexıt.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων «η Ελλάδα θα δεχτεί στις 15 Ιουνίου αυτό που απορρίψαμε στις 22 Μαίου».

Παράλληλα, ζητά από τη ΝΔ «να αλλάξει τη στάση της και από στάση κάθετης άρνησης σε όλα και μονολεκτικού αιτήματος για εκλογές, να γίνει στάση συναίνεσης και ουσιαστικής συμμετοχής στη δημιουργία ενιαίου εθνικού μετώπου για τη χώρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter