Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόταση Σακελλαροπούλου

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόταση Σακελλαροπούλου

Πώς υποδέχθηκε το ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ 25 και η Ελληνική Λύση την πρόταση Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός μέσω διαγγέλματος ανακοίνωσε το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μία κίνηση η οποία έφερε αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι η πρόταση Σακελλαροπούλου θα αξιολογηθεί στα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια, η στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση για την πρόταση Μητσοτάκη, θα ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν την κίνηση Μητσοτάκη ως «επιλογή για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό».

Την Πέμπτη στις τρεις το μεσημέρι, το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ θα συνεδριάσουν στα γραφεία του κόμματος, ώστε να καθοριστεί η στάση του κόμματος όσον αφορά την πρόταση Σακελλαροπούλου. Την ίδια ώρα (σ.σ την Πέμπτη) αναμένεται και η τοποθέτηση του ΜεΡΑ 25, η οποία θα βγει έπειτα από τη διευρυμένη διάσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

«Δεν κρίνουμε πρόσωπα, αλλά τον θεσμό»

Στο ΚΚΕ, τόνισαν χαρακτηριστικά ότι ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας κρίνεται «αποκλειστικά με βάση τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του θεσμού, που είναι αυτές του θεματοφύλακα της κυρίαρχης πολιτικής και της επικύρωσης των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της εκάστοτε κυβέρνησης». Στο ΚΚΕ σημείωσαν επίσης ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα, με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. 

Τέλος, η Ελληνική Λύση -στην πρώτη αντίδρασή της- αναφέρει ότι η επιλογή Σακελλαροπούλου «αποδεικνύει την αριστεροφοβία της ΝΔ», με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να σημειώνει: «Ποιος την γνωρίζει στον πλανήτη, ώστε να ληφθεί υπ’ όψιν η άποψή της στα διεθνή θέματα; Δεν αναφερόμαστε στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, η οποία είναι αξιοσέβαστη αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι κατάλληλη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας». Στην τοποθέτησή της, η Ελληνική Λύση καταλήγει αναφέροντας ότι η απόφαση θα παρθεί «ζυγίζοντας το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον», έπειτα από σύσκεψη των οργάνων του κόμματος.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter